Actieweek Glazenwassers & Ouderen

De glazenwassers- en schoonmaakbranche investeert jaarlijks volop in medewerkers met o.a. (vak)opleidingen. Nu willen de glazenwassersbedrijven graag op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Daarbij richten ze zich op ouderen. Meestal zien oudere mensen glazenwassers alleen als zij aan het werk zijn. Deze keer gaan de glazenwassers samen met ouderen sociale activiteiten doen. Daarmee willen ze verzorgers en vrijwilligers in zorgcentra ontlasten en helpen. Tijd en ruimte voor extra activiteiten is er vaak niet. Daar willen de glazenwasserbedrijven graag wat aan doen.

Week 49 is de actieweek
De activiteiten van de glazenwassersbedrijven worden in één week, kort voor Kerstmis geconcentreerd. In de week van 6 tot 11 december trekken verschillende glazenwassersbedrijven de zorgcentra in. Besteding van de tijd gebeurt in overleg met de zorgcentra. Het zullen laagdrempelige, maar sociaal belangrijke activiteiten zijn, zoals samen kerststukjes maken, voorlezen en een praatje bij een kop koffie of thee.

Deze bedrijven doen zeker mee
Deze bedrijven uit het Bestuur van OSB/AWOG geven het voorbeeld en doen in ieder geval mee. Dat zijn:

  • Facilicom Services Group: klik hier voor foto’s van activiteit 12-12-2016 in Berkel en Rodenrijs
  • Fortron B.V: klik hier voor foto’s van activiteit 7-12-2016 in Hoensbroek
    en klik hier voor artikel Reformatorisch Dagblad na activiteit op 9-12-2016 in Zwijndrecht
  • In-Ext Glasbewassing: klik hier door naar de foto’s van activiteit in Bergen op 8-12-2016
  • Rietbroek glas- & gevelonderhoud: klik hier voor foto’s van activiteit 8-12-2016 in Scheveningen en klik hier voor foto’s van de activiteit in Den Haag.

Ook de volgende OSB-leden doen mee:

  • De Lelie B.V.: klik hier voor foto’s van activiteit op 9-12-2016 in de Beekse Bergen
  • Mako Cleaning Service nederland B.V.: klik hier voor foto’s van activiteit 6-12-2016 in Oud-Beijerland en 8-12-2016 in Numansdorp

Ook meedoen? Top! Meld dit bij OSB!
Wil jij ook meedoen en iets extra’s doen in de actieweek? Meld dit dan bij Kim Sporkslede. Het is belangrijk dat OSB weet welke bedrijven meedoen, op welke dag de activiteit is en op welke locatie. Dit om de pers te kunnen informeren vanuit OSB.

Tools en/of meer informatie
– Ledenbericht 26-9-2016 ‘Oproep: glazenwassersbedrijven doe mee en organiseer een activiteit bij een zorgcentrum bij u in de buurt’
– Actiepuntenlijst voor AWOG-leden die mee willen doen
– Tools die bedrijven kunnen gebruiken om te laten zien dat zij deelnemen aan de actieweek zijn nu beschikbaar. Het gaat om banners die bruikbaar zijn op de website en social media.

Klik hier voor de banner actieweek glazenwassers-ouderen 440 * 220

Klik hier voor de banner actieweek glazenwassers-ouderen 1200 * 900  

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk