Actieperiode Glazenwassers & Ouderen in 2017

De glazenwassers- en schoonmaakbranche investeert jaarlijks volop in medewerkers met o.a. (vak)opleidingen. Nu willen de glazenwassersbedrijven graag op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Daarbij richten ze zich op ouderen. Meestal zien oudere mensen glazenwassers alleen als zij aan het werk zijn. Deze keer gaan de glazenwassers samen met ouderen sociale activiteiten doen. Daarmee willen ze verzorgers en vrijwilligers in zorgcentra ontlasten en helpen. Tijd en ruimte voor extra activiteiten is er vaak niet. Daar willen de glazenwasserbedrijven graag wat aan doen.

Week 50+51 = actieperiode in 2017
De activiteiten van de glazenwassersbedrijven worden in één week, kort voor Kerstmis geconcentreerd. In de periode van 11 tot 23 december trekken verschillende glazenwassersbedrijven de zorgcentra in. Besteding van de tijd gebeurt in overleg met de zorgcentra. Het zullen laagdrempelige, maar sociaal belangrijke activiteiten zijn, zoals samen kerststukjes maken, voorlezen en een praatje bij een kop koffie of thee.

Wie deden er mee in 2017?
De volgende bedrijven hebben in 2017 (weer) meegedaan:
ACW
Cleanall.nl
Fortron
Int.-Ext. Glasbewassing
De Lelie Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij
Mako Cleaning Service Nederland
Nelis Company
Nivo Noord
Rietbroek

Terugblik actieperiode 2017
Klik hier door naar het persbericht van OSB d.d. 28-12-2017 ‘Ouderen verrast door glazenwassers’ waarin wordt teruggekeken op de actieperiode en bekijk de bijbehorende fotocollage.

Ook meedoen in 2018? Top! Meld dit bij OSB!
Wil jij dit jaar ook meedoen en iets extra’s doen in de actieperiode? Schrijf je hier dan in. Wil je vooraf meer informatie neem dan contact op met Ilse Mariën. Het is belangrijk dat OSB weet welke bedrijven meedoen, op welke dag de activiteit is en op welke locatie. Dit om de pers te kunnen informeren vanuit OSB.

Tools en/of meer informatie
Actiepuntenlijst voor AWOG-leden die mee willen doen
– Tools die bedrijven kunnen gebruiken om te laten zien dat zij deelnemen aan de actieperiode zijn beschikbaar. Het gaat om banners die bruikbaar zijn op de website en social media.

Klik hier voor de banner actieweek 2017 glazenwassers-ouderen 440 * 220
Klik hier voor de banner actieweek 2017 glazenwassers-ouderen 1200 * 900

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk