Arbo en milieu

In het menu hieronder treft u informatie aan over het melden van ernstige arbeidsongevallen, legionella preventie, RI&E en alles over de rookvrije werkplek.

Uw arbeidsrisico’s in beeld voor interessant tarief

Wilt u voor maar €28 per werknemer inzicht krijgen in welke medewerkers een verhoogd risico lopen op uitval en handvatten krijgen hoe u dit kunt voorkomen? Meld u zich dan vóór 5 december aan voor het onderzoek dat OSB samen met het Erasmus MC en Preventmed wil laten uitvoeren.

Wat houdt het in?
Het onderzoek richt zich op het gezond en fit aan het werk houden van werknemers in de schoonmaakbranche (duurzame …

Lees meer…

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Plaats een reactie Lees verder →

Resultaten enquete werkmethoden glas beschikbaar

Eerder is uw medewerking gevraagd aan een enquête. Dit omdat – in het kader van opleidingen en zoeken naar een alternatieve locatie voor Arnhem – in het Bestuur AWOG gesproken is over het gebruik van de verschillende werkmethoden door de OSB-leden actief in glasbewassing. De resultaten van de enquête zijn inmiddels verwerkt. Klik hier door naar de uitkomsten.

Dankzij uw medewerking hebben we nu meer inzicht welke werkmethode(n) hoe vaak gebruikt …

Lees meer…

Auteur Ilse Mariën

Coördinator Specialismen en Platforms

Plaats een reactie Lees verder →

Veilig werken op hoogte

Vanuit de branche willen we, voor de glazenwasser die een object-RI&E maakt, de vragen per werkmethode graag beperken. Het zijn nu erg veel vragen.

Op dit moment wordt bekeken of het mogelijk is om voor de gevelonderhoudsinstallatie (goi), de mastinstallatie en de permanente hangladder in de Arbocatalogus vast te leggen dat deze drie werkmethoden jaarlijks gekeurd moeten gaan worden door een keurende instantie samen met een onderhoudsbedrijf (incl. toegangsweg). Op het …

Lees meer…

Auteur Ilse Mariën

Coördinator Specialismen en Platforms

Plaats een reactie Lees verder →

Vindplaats regelgeving veilig werken op hoogte / RI&E Glas- en gevelreiniging

Het werken op hoogte kent grote risico’s. Daarom zijn er voor de glas- en gevelreiniging bijzondere veiligheidsafspraken (werkmethodes en eisen per methode) gemaakt. Deze zijn gebaseerd op de arbeidshygiënische strategie en zijn het minimaal vereiste niveau van veiligheid, waarop Inspectie SZW inspecteert. Deze veiligheidsafspraken gelden voor iedereen die werkt in de glas- en gevelreiniging, werkgevers, werknemers en zelfstandigen.

Toepassen veiligheidsafspraken
Er moet als eerste worden gekeken naar wat de veiligste werkmethode is, …

Lees meer…

Auteur Ilse Mariën

Coördinator Specialismen en Platforms

Plaats een reactie Lees verder →