Terugblik Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs

NK Glazenwassen 2015

NK Glazenwassen 2015

‘Hitte schrikt beursbezoeker niet af’

Strakblauwe lucht, stralende zon en bezwete, rood aangelopen gezichten. Perfect weer voor een stranddag. Er waren echter vele ondernemers, glazenwassers en gevelbehandelaars die hun werkkleding verkozen boven een zwembroek. ‘Gelukkig maar,’ concludeert OSB directeur Rob Bongenaar. De tropische hitte op 4 en 5 juni werd verruild voor een koele hal in het NBC Nieuwegein. Daar werd op beide dagen de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs georganiseerd. Buiten kon men ook terecht, op het plein voor de ingang waren vele hoogwerkers aanwezig. Voor het eerst lag de organisatie volledig in handen van OSB. ‘Dat is spannend,’ vertelt Bongenaar. ‘Daarom ben ik extra trots op deze geslaagde editie!’

Bezoekers
Met een totaal van ruim 1000 bezoekers en ruim 50 standhouders – binnen en buiten op het hoogwerkerplein – blikt OSB terug tevreden terug op het tweejaarlijkse evenement voor de vakspecialist in glasbewassing en gevelbehandeling. De organisatie was in handen van coördinator Platforms & Specialismen Ilse Mariën en PR & Communicatiemanager Melanie Klerx. ‘We zijn tevreden,’ concludeert ‘beurskoningin’ Mariën. ‘Ondanks het prachtige – en op vrijdag zelfs tropische – weer konden we rekenen op flink beursbezoek!’

Er was dan ook genoeg te doen, van demonstraties met de nieuwste glasbewassing- en gevelbehandelingstechnieken tot presentaties over actuele onderwerpen voor de ondernemer. Het aanbod was gevarieerd en dat trok de bezoeker aan. ‘Het is fijn om te weten wat er speelt binnen onze branche. Dit passen we daarna toe in de dagelijkse praktijk,’ concludeert één van de beursbezoekers.

Dag 1: wie wordt de beste glazenwasser van NL?
Op de eerste beursdag vond de wedstrijd om de titel beste glazenwasser van Nederland plaats. Door 12 energieke (en zenuwachtige) deelnemers werd gestreden om de felbegeerde titel. Sven van der Burgh van Glazenwasserij Goeree-Overflakkee ging er met de prijs vandoor. ‘Ik had het niet verwacht en ben er super blij mee!’ zegt hij terwijl hij naast zijn vader staat. Twee jaar eerder werd hij tweede, dus nu is hij opgelucht. ‘Het vele trainen heeft geholpen!’ vertelt pa trots. Naast het NK werden er op beide dagen diverse demo’s verzorgd, van Kärcher tot Unger. Bezoekers konden o.a. hun auto krasvrij laten maken (Bestelbus.nl) en zien hoe het ontetsen van glas precies werkt (Revocare). Ook werden er presentaties gegeven over een nieuw CRM systeem specifiek voor glazenwassers, waar je op moet letten bij verzekeringen (OSB Verzekeringsdienst), veilig werken in liftschachten (Liftinstituut) en er was Stichting Nelis, die meer vertelde over social cleaning en het succes van het opleiden van werkloze jongeren tot glazenwassers. Op het kennisplein konden bezoekers vragen stellen aan de inspectie SZW over wet- en regelgeving. Social Media vragen werden beantwoord door Bakker Baarn. Juridische vragen? Geen probleem. Deze werden beantwoord tijdens het inloopspreekuur van de Juridische Snelweg.

De dag werd culinair afgesloten met een heerlijke barbecue, waar 80 aanwezigen van een hapje en drankje genoten.

Dag 2: jubilarissen en gediplomeerden in het zonnetje
Jarenlang in het vak en nu in de schijnwerpers. Voor vier jubilarissen was het op 5 juni zover: Peter Meijboom (25 jaar, zilveren speld), Huub Bakermans en Rob Renders (beiden 40 jaar, gouden speld) en Charles de Vos ontvingen een speldje. De laatste zit zelfs al 50 jaar in het vak en kreeg een gouden speldje met saffier. Hij wist van niks. Zijn vrouw Wilna: ‘Ik heb het goed verborgen gehouden en ben erg trots op hem na al die jaren in het vak!’ Zelfs nu nog staat De Vos zijn mannetje en komt op voor de belangen van de glazenwassers.

Cabaretier Marcel Stevens zorgde voor een vrolijke noot en zette zelfs een ‘glazenwasserblues’* in voor de enthousiaste aanwezigen. OSB directeur Rob Bongenaar sprak de aanwezigen toe en had voor iedere jubilaris een persoonlijk woordje klaar. Naast de jubilarissen werden 15 gediplomeerden vanuit SVS geprezen. Zij ontvingen het vakdiploma glasbewassing. Directeur Charles Scholte sprak de geslaagden enthousiast toe. ‘Na alle bloed, zweet en tranen worden jullie nu beloond met een diploma!’ aldus Scholte. Onder luid gejuich kreeg iedereen zijn diploma uitgereikt. Na deze gezellige middag werd er met een biertje in de hand nog nagepraat. Ook deze tweede beursdag werd afgesloten met een barbecue. Deze bleek op beide dagen een zeer geslaagd bedrijfsuitje om de dag met een goed gevuld hoofd (en maag) af te sluiten.

Klik hier voor alle foto’s van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs 2015

Auteur Marga van Neerven

Coördinator PR & Communicatie Regelmatig spreek ik OSB-leden die een jubileum te vieren hebben, met een bijzonder schoonmaakproject bezig zijn of over een ander inhoudelijk onderwerp. Het valt me elke keer weer op met hoeveel passie ondernemers, schoonmakers en glazenwassers over hun vak praten. Dat geeft me veel inspiratie om de ondernemer in het zonnetje te zetten met een mooi artikel. Ook ontwerp ik uitnodigingen voor ledenbijeenkomsten en andere communicatiemiddelen om de OSB-leden te informeren over waar we als OSB mee bezig zijn.

Tags: , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs 2015: warm netwerkevenement | Schoonmaakjournaal - 10 juni 2015

    […] Op de website van OSB leest u het hele verslag van de 11e editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs. Klik daarvoor op deze link. […]

Plaats een reactie