Onwerkbaar weer voor specialisten i.v.m. de warmte?

De CAO-helpdesk is de laatste dagen enkele malen gebeld met de vraag hoe het zit met de glazenwasser en/of de gevelbehandelaar die buitenwerk verricht gezien de temperatuur.

Hierop heeft OSB contact gehad met UWV. UWV gaat nu intern na of het huidige (extreem warme) weer onder de onwerkbaar weer regeling valt (zie ook artikel 33 CAO). Advies van UWV is om in de tussentijd, vanaf nu tot er duidelijkheid is bij UWV, wél de melding van verzuim wegens onwerkbaar weer te doen bij UWV. Klik hier door naar het formulier op de website van UWV :

http://www.uwv.nl/werkgevers/formulieren/melden-verzuim-wegens-onwerkbaar-weer.aspx

Basisregel is uiteraard dat u voordat u melding maakt, eerst probeert om uw werknemer vervangend werk aan te bieden.

Voor aanvullende vragen kunt u bellen met de CAO-helpdesk op nummer:  0800-2265456.

Auteur Ilse Mariën

Coördinator Specialismen en Platforms

Tags: , , , , , , ,

3 Reacties naar “Onwerkbaar weer voor specialisten i.v.m. de warmte?”

 1. M #

  Zal wel leuk zijn. Welke procedure moet je nou volgen dan? Moet de werkgever doorbetalen? Mijn baas heeft het steeds over inhalen. Volgens mij is dat gewoon een bedrijfsrisico en geen risico voor een werknemer. De sfeer wordt er niet vrolijker op in ieder geval door alle onduidelijkheid.

  6 augustus 2015 om 16:05 Beantwoorden
  • Geachte heer Verhoef,
   U kunt het beste even bellen met mijn collega Hermien Dautzenberg op tel nummer 0800-2265456. Zij heeft contact met contactpersoon op dit dossier bij UWV. Deze dame van UWV is overigens weer bereikbaar vanaf 10-8-2015 ivm vakantie.

   Met vriendelijke groet,
   Ilse

   7 augustus 2015 om 10:40 Beantwoorden
 2. M #

  Wij werknemers houden nu de hittestress calculator aan. Je voelt zelf wel wanneer je even moet checken. Maar moet hij nou doorbetalen dan? Een paar jongens hebben ook een min/max contract. Hoe zit dat met hun dan?

  6 augustus 2015 om 16:09 Beantwoorden

Plaats een reactie