Ledenbijeenkomst platform gevel 3 oktober 2016: ‘Doe waar je goed in bent’

Ledenbijeenkomst pf gevel oktober 2016Op maandag 3 oktober vond de jaarlijkse ledenbijeenkomst van het OSB platform gevel plaats. Gunco B.V. in Rotterdam (o.a. verhuur van hoogwerkers) was de gastheer.

Platform Gevel agenda

De bijna 40 aanwezigen worden welkom geheten door Hanny van den Berg, directeur van OSB. Zij neemt de aanwezigen mee door de agenda van de bijeenkomst. Vervolgens is het woord aan Ilse Marien, coördinator platforms en specialismen. Zij behandelt een aantal inhoudelijke thema’s. Zo geeft zij o.a. een toelichting op de ontwikkelingen op opleidingsgebied, het online gevelbehandelingsschema en beloonde de aanwezigen voor de komst met een gebundelde publicatie van alle OSB gevelbehandelingsflyers en supplementen.

Veilig werken op hoogte

Namens Gunco B.V. vertelt Jeff Thielens meer over veilig werken op hoogte. Hij begint met een filmpje waarin vallende en stuiterende hoogwerkers te zien zijn. ‘Zo moet het dus niet’, is de boodschap. ‘Niet alleen de gebruiker, maar ook de omgeving kan gevaar lopen bij verkeerd gebruik van een hoogwerker.’ Vervolgens passeren verschillende thema’s de revue: veiligheid & wetgeving, soorten hoogwerkers, verreikers, het gebruik van rolsteigers en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Netwerk van experts

Het netwerk van experts bestaat uit een aantal personen met kennis op speciale gebieden. De leden van het netwerk vertellen kort iets over de ontwikkelingen op hun kennisgebied.

  • Alain Marchant (chemisch expert) gaat in op nieuwe coatings.
  • Rinus Rooth heeft zelf een reinigingsbedrijf gehad. Hij vertelt over veiligheid, kennis en motivatie.
  • Jaap Koek (gevels, metsel- en voegwerk) gaat in op de uitvoeringsrichtlijn gevelreiniging van gevels van steenachtige materialen (URL 2526-08). Deze uitvoeringsrichtlijn wordt waarschijnlijk in het najaar definitief vastgesteld.
  • Jean Paul Kremers (glas). ‘Beschadigd glas is vaker te herstellen dan vaak gedacht wordt. Wanneer glas gebroken is, dan is herstel niet meer mogelijk. Wel te herstellen zijn diepe krassen, lijmresten en graffiti- en steenslag.’
  • Gerard Dolphijn (metalen gevels) vertelt over kwaliteitsrichtlijnen in zake aluminium. In bijvoorbeeld Duitsland is certificering verplicht, dat geldt in Nederland (nog) niet.
  • Henk Duijzer (architect) was helaas verhinderd.
  • Henk Mulder, vanaf de start bij dit netwerk betrokken, is vanwege gezondheidsredenen helaas gestopt.

Gert Jacobs, oud-profwielrenner, #derrann

Na de pauze is het woord aan Gert Jacobs. Oud-wielrenner met een tot de verbeelding sprekende sportcarrière. In zijn proftijd neemt hij deel aan o.a. de Tour de France en de Olympische Spelen van Los Angeles. Met zijn ploeg haalt hij mooie prijzen, zoals ritwinsten en de 4e prijs in de ploegentijdrip bij de Olympische Spelen. Aan de hand van foto’s, filmpjes en anekdotes neemt Jacobs de aanwezigen mee in hoogte- en dieptepunten en wat het hem heeft geleerd over de samenwerking in teams. Belangrijkste les? Een succesvolle topsporter word je nooit alleen. Een goed team om je heen, waarin iedereen doet waar men goed in is, is erg belangrijk. Maar ook talent, commitment, een goede voorbereiding en samenwerking en positiviteit zijn nodig.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een drankje.

Auteur Melanie Klerx

Manager PR & Communicatie | Communicatiestrategie | Pers | OSB-Keurmerk campagne | Online | Publicaties | Evenementen en bijeenkomsten |

Tags: , , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie