Terugblik Algemene ledenvergadering OSB

Innovatie: “ver van mijn bed” of juist “heel dicht bij huis”?
Van abstracte vergezichten naar concreet en dicht bij de praktijk. Beide aspecten kwamen aan bod tijdens de ALV afgelopen woensdag die in het teken stond van innovatie en samenwerking. Waar de één geïnspireerd werd door de abstracte vergezichten, haakte de ander af en werd juist enthousiast over de mogelijkheden in de dagelijkse praktijk. “Je ziet het pas als je het doorhebt” om in de termen van Johan Cruijff te blijven. Eén ding is zeker, de toekomst ligt in de verbinding met anderen en dat willen we als OSB graag faciliteren.

Schoonmaak van de toekomst
De eerste plenaire spreker Nico Baken nam ons mee in de complexe materie van ICT en netwerken.
Zijn boodschap: het is heel belangrijk om over grenzen heen te kijken. Kijk daarom verder dan de eigen branche. Door met andere sectoren en bedrijven samen te werken, komt u vaak tot oplossingen van knelpunten.

Klik hier voor de presentatie van Nico Baken (alleen beschikbaar voor leden)

De tweede spreker Rob Tieben (Games for Health Europe) liet zien wat spelelementen kunnen doen bij het oplossen van problemen. Hij liet zien welke rol spelen kunnen hebben bij gedragsveranderingen. Zijn advies is om na te denken over hoe u spelelementen kan toevoegen aan schoonmaak.

Workshops
Na een korte pauze waren er twee praktische workshops. Bij de 1e workshop ‘Taakintegratie – hoe doe je dat?’ kon men ervaren hoe je door een andere bril kan kijken en op die manier tot knelpunten en oplossingen komt in een gebouw. En bij de 2e workshop Nieuwe tijden, nieuwe partners heeft u ervaren hoe je  samenwerkingspartners vindt en welke voordelen dat voor u en uw bedrijf kan bieden.

Klik hier voor de presentatie van de workshop over samenwerken (alleen beschikbaar voor leden)

Kijk hier voor de foto’s

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie