10 oktober 2017 Hygiëne: hoofd- of bijzaak?

Op dinsdag 10 oktober organiseert de NVZ in De Reehorst in Ede het Hygiëneforum 2017 over ‘Hygiëne: hoofd- of bijzaak?’. Dit forum wordt georganiseerd om het belang van hygiëne weer op de kaart te zetten. Doel is om specialisten en stakeholders uit diverse disciplines en met diverse invalshoeken samen te brengen. Om van elkaar te leren en goede praktijken uit te wisselen. OSB is partner van dit Hygiëneforum.

Aanleiding hygiëneforum
Jaarlijks raken meer dan 700.000 mensen besmet met bijvoorbeeld het norovirus, salmonella of  campylobacter (bron: RIVM). Naast de enorme inbreuk op het welzijn van mensen leidt het tot een grote maatschappelijke kostenpost. Deze besmettingen zijn echter voor een groot deel te voorkomen door middel van goede hygiëne. Door diverse factoren (denk aan bezuinigen, tijdsdruk en het foutieve beeld dat we te schoon zijn) wordt dagelijkse hygiëne steeds minder vanzelfsprekend. Afnemende hygiëne leidt tot onnodige gezondheidsproblemen, vermindering van het welzijn en toenemende maatschappelijke kosten.

Programma
Het congres bestaat uit een ochtendprogramma (in het Engels) met gerenommeerde internationale sprekers uit wetenschap en industrie. O.a. dr. John Hines, prof. dr. Sally Bloomfield, prof. dr. Andrew McBain en  dr. Bernard Meyer.
In de middag wordt in deelsessies aandacht besteed aan diverse sectoren waarin hygiëne cruciaal is: gezondheidszorg, levensmiddelenindustrie en de agrarische sector, de reguliere schoonmaak en de hygiëne thuis. Klik hier voor meer informatie over het programma.

Ontvangst en registratie vanaf 9:15 uur. Het inhoudelijke programma start om 10:00 uur en eindigt om 15:45 uur met een netwerkborrel.

Aanmelden
U kunt zich via de website van Hygiëneforum 2017 aanmelden. Kosten voor deelname € 125,- per persoon (leden van NVZ betalen € 75,- per persoon).

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie