OSB laat onderzoek doen naar duurzame inzetbaarheid

Wilt u uw medewerkers gezond en fit houden en weten wat u daar zelf aan kunt doen? Doe dan mee aan dit onderzoek naar duurzame inzetbaarheid!

Dit levert het u op:
– inzicht in welke medewerkers een verhoogd risico lopen op uitval;
– wat u kunt doen om uitval te voorkomen.

Wat houdt het in?
OSB wil met haar leden een wetenschappelijk onderzoek starten naar duurzame inzetbaarheid van werknemers. Het onderzoek richt zich met name op het gezond en fit aan het werk houden van werknemers in de schoonmaakbranche. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met het Erasmus MC en Preventned. Het onderzoek geeft u inzicht in het werkvermogen van werknemers en hoe dat kan worden beïnvloed. Ook geeft het onderzoek inzicht in welke interventies voor wie werken en hoe deelname aan interventies kan worden verhoogd.

Subsidie aanvraag
OSB wil voor de uitvoering van dit onderzoek subsidie aanvragen bij het ministerie van VWS. Bij goedkeuring start het onderzoek op 1 maart 2018. Met deze subsidie kan voor een aantrekkelijk tarief worden deelgenomen aan het onderzoek. Voor € 28 per deelnemende werknemer worden over een periode van 2 jaar 3 metingen gedaan naar werk en gezondheid met een terugkoppeling en groepsrapportage.

Doet u mee?
Voordat wij de subsidieaanvraag doen, is het van belang te weten of leden van OSB hieraan mee willen doen.

Laat het ons weten vóór 5 september a.s. en klik hier als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan het onderzoek (enkel bedoeld voor OSB-leden).

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie