Aan het werk helpen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

VNO NCW organiseert op 13 september van 11.30 tot 13.30 uur een lunchbijeenkomst over aan het werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De bijeenkomst is gratis en ook toegankelijk voor OSB leden.

Hoe gaat het met het aan het werk helpen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt? Aart van der Gaag, boegbeeld van het project ‘Op naar de 100.000 banen’vertelt ons er meer over. Ook Simone Jansen van Albert Heijn, Noud Beckers van financieel dienstverlener Beuken’Essers en Bart de Bart voorzitter van Stichting Studeren & Werken Op Maat delen hun ervaringen. Wat gaat goed en waar lopen zij tegenaan?  

Ondernemers liggen op koers, ondanks allerlei uitvoeringsproblemen 

Uit het voor de zomer gepresenteerde 10 punten plan van ‘Op naar de 100.000 banen’, het project van de drie centrale ondernemingsorganisaties, blijkt dat de bureaucratie groot is. Ondernemers ondervinden hinder van het feit dat te weinig kandidaten op basis van hun kennen en kunnen in beeld zijn bij gemeenten en UWV en dat regelingen niet eenduidig worden toegepast. Nog altijd lopen ondernemers voor op bijvoorbeeld de overheid die zelf nog flinke stappen moet zetten als het gaat om de banenafspraak.

Meer weten en erover meepraten?
Kom dan naar de Broodje B lunchmeeting op 13 september en meldt u zich aan.

Programma
11.00 uur Inloop
11.30 uur Opening door dagvoorzitter Aart van der Gaag, boegbeeld van het project
‘Op naar de 100.000 banen’ waarop hij een toelichting geeft.

Inleidingen:
– Simone Jansen, projectmanager participatie Albert Heijn
– Noud Beckers van de financiële dienstverlener Beuken’Essers
– Bart de Bart, oprichter en voorzitter van de Stichting Studeren & Werken Op Maat

Vragen en discussie

13.00 uur Afsluiting en aansluitend informele lunch

Aanmelden

Auteur Evelyne Simons

Beleidsadviseur

Tags: ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie