OSB-voorzitter Piet Adema reageert in Het Parool op schoonmaak Gemeente Amsterdam

OSB-voorzitter Piet Adema reageert vandaag in de rubriek Opinie op een artikel in Het Parool. Dat artikel gaat over inbesteding van schoonmaak in de gemeente Amsterdam. De gemeente besloot vorig jaar met een krappe meerderheid de schoonmaak in te besteden. Met weinig kennis van zaken en dus op verkeerde (emotionele) gronden, aldus OSB. Doorrekeningen wijzen uit dat dit forse kostenverhogingen met zich meebrengt.

De voorzitter biedt de gemeente aan om als sector met het gemeentebestuur en de raad in gesprek te willen gaan over hoe het geld dat nodig is voor de inbesteding juist gebruikt kan worden om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de sector aan het werk kunnen.

De ingezonden brief van OSB is vandaag gepubliceerd: ‘Laat de schoonmakers bij het schoonmaakbedrijf in dienst’.

De OSB-voorzitter reageert op het artikel ‘Schoonmakers in dienst van gemeente veel duurder dan gedacht‘.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: , , , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie