Het aanvragen van een deskundigenoordeel door de werknemer

Als een werknemer ziek/arbeidsongeschikt is moet hij re-integreren. De werknemer is het echter niet altijd eens met het oordeel van de bedrijfsarts en de werkzaamheden die hij moet doen in verband met het re-integreren.

De werknemer kan dit oordeel laten toetsen bij het UWV door het aanvragen van een deskundigenoordeel. OSB heeft voor haar leden een voorbeeldbrief gemaakt die de werkgever aan de werknemer kan sturen. Hierin wordt uitgelegd waarom werknemer een deskundigenoordeel moet aanvragen en wat de gevolgen kunnen zijn als hij dat niet doet en blijft weigeren de aangepast werkzaamheden te verrichten. Over het betalen van het deskundigenoordeel kunt u afspraken maken met uw werknemer.

 

Auteur Afdeling Arbeidsvoorwaarden en Sociale Zekerheid

Op de afdeling Arbeidsvoorwaarden & Sociale Zekerheid werken: Jan Kerstens, Evelyne Simons, Hermien Dautzenberg & Alie Dijkstra

Tags: , , , , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie