Wet voor compensatie transitievergoeding in de maak

Werkgevers kunnen waarschijnlijk vanaf 1 april 2020 compensatie aanvragen voor de transitievergoeding die zij aan werknemers hebben betaald na langdurige arbeidsongeschiktheid. De nieuwe wet gaat met terugwerkende kracht gelden tot 1 juli 2015. Dat betekent dat werkgevers de gegevens over reeds betaalde transitievergoedingen nu al goed moeten bewaren. Het verzoek voor het ontvangen van de compensatie kan straks bij het UWV worden ingediend.

Voor het aanvragen van de compensatie moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Lees meer in het artikel op de website van de AWVN.

Auteur Afdeling Arbeidsvoorwaarden en Sociale Zekerheid

Op de afdeling Arbeidsvoorwaarden & Sociale Zekerheid werken: Jan Kerstens, Evelyne Simons, Hermien Dautzenberg & Alie Dijkstra

Tags: , , , , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie