Het OSB-Keurmerk

Logo OSB-Keurmerk

Brancheorganisatie OSB werkt aan een gezonde en aantrekkelijke schoonmaak- en glazenwassersbranche. Veel kwalitatieve bedrijven in onze branche werken iedere dag hard om Nederland schoon te maken en houden. Betrouwbare bedrijven die beschikken over de juiste vakkennis, die goed omgaan met hun personeel en belasting en premies betalen. Voor die bedrijven is er het OSB-Keurmerk. Een label, exclusief voor organisaties die onze branche waardig zijn. Zo heeft iedereen voortaan zicht op de kwaliteit en betrouwbaarheid van schoonmaak- en glazenwassersbedrijven. Let dus op het OSB-Keurmerk.

De basis voor de invoering van het OSB-Keurmerk werd tijdens de Algemene Ledenvergadering in 2010 gelegd. Eind 2011 besloten de leden om de grote stap te nemen en het keurmerk daadwerkelijk in te voeren. Het OSB-Keurmerk is op 1 januari 2013 geïntroduceerd.

Klik hier voor meer uitleg over het OSB-Keurmerk op YouTube

OSB-Keurmerk Glas & Gevel

Logo OSB-Keurmerk Glas & GevelGlazenwassers- en/of gevelbehandelingsbedrijven die in het bezit zijn van het Keurmerk Glas en Gevel (G&G) zijn betrouwbaar. Deze bedrijven zijn in het bezit van het OSB-Keurmerk en voldoen daarbovenop ook nog eens aan alle gestelde eisen met betrekking tot het veilig werken op hoogte.U neemt een bedrijf in de arm dat zich houdt aan de veiligheidseisen die door de branche worden gehanteerd en die zijn vastgelegd in de branche Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Een bedrijf dat met u meedenkt en u waarschuwt voor bepaalde risico’s op het gebied van veiligheid. Dat is een veilig idee! De gecertificeerde bedrijven worden jaarlijks getoetst door een onafhankelijke certificerende instelling door middel van audits op kantoor én op de werklocatie.

Lees meer over het OSB-Keurmerk Glas & Gevel

FAQ
Klik hier voor de meest gestelde vragen over het OSB-Keurmerk

De inspectie-instellingen
Zit u in de lidmaatschapsprocedure van OSB? En wilt u contact opnemen met een inspectie-instelling? Klik hier om te zien welke inspectie-instellingen het OSB-Keurmerk mogen toetsen.

Staat het bedrijf waarmee u werkt voor kwaliteit en betrouwbaarheid? Check het OSB-register

Het register checkt u niet voor niets. Want daarmee beschermt u onze branche en de mensen die er werken, maar ook uzelf, tegen mogelijke schade. Dankzij het OSB-keurmerk weet u zeker dat het schoonmaak- of glazenwassersbedrijf waarmee u werkt vakkundig en netjes omgaat met onder andere dienstverlening, personeel en administratie. Dat vinden wij absolute voorwaarden. U toch ook? Doe dan vandaag de check nog in het OSB-Keurmerkregister!

Keurmerkregister

Toetsing OSB-Keurmerk

Campagne advertentie OSB-KeurmerkDe leden van OSB worden jaarlijks door een onafhankelijke inspectie-instelling getoetst. Hierbij wordt gelet op tal van zaken:

1. De NEN 4400-1 Norm
NEN 4400-1 is een nationale norm, bedoeld om opdrachtgevers te beschermen tegen sancties van overheidsinstanties als de Belastingdienst of Arbeidsinspectie. De norm stelt eisten aan o.a. de afdracht van sociale premies en medewerkers die gerechtigd zijn in Nederland te werken.

2. De Code Verantwoordelijk Marktgedrag
De code geeft duidelijke richtlijnen ter verbetering van de gehele branche, waaronder de arbeidsomstandigheden van het personeel.

3. Specifieke OSB-eisen 
Aanvullend wordt gelet op specifieke punten als kwaliteitswaarborging van werkzaamheden, adequate verzekeringen en het naleven van de CAO.

Downloads

Klik hier voor alle downloads over het OSB-Keurmerk

 

Fotocollage

Vragen?
Heeft u vragen over het OSB-Keurmerk? Stuur dan een mail naar osbkeurmerk@osb.nl of neem contact op met Nico Koch via (073) 648 38 50

 

Auteur Melanie Klerx

Manager PR & Communicatie | Communicatiestrategie | Pers | OSB-Keurmerk campagne | Online | Publicaties | Evenementen en bijeenkomsten |