Het OSB-Keurmerk

Brancheorganisatie OSB werkt aan een gezonde en aantrekkelijke schoonmaak- en glazenwassersbranche. Veel kwalitatief hoogwaardige bedrijven in onze branche werken iedere dag hard om Nederland schoon te maken en te houden.

Zaken doen met een betrouwbaar schoonmaak- en glazenwassersbedrijf
Een schoonmaak- of glazenwassersbedrijf dat is aangesloten bij OSB garandeert kwaliteit en is financieel betrouwbaar. Leden van OSB worden jaarlijks door een onafhankelijke instelling gecontroleerd. Dankzij het OSB-Keurmerk weet u zeker dat het schoonmaak- of glazenwassersbedrijf waarmee u werkt vakkundig en netjes omgaat met onder andere dienstverlening, personeel en administratie. Bij OSB zijn ongeveer 300 bedrijven aangesloten. U vindt ze eenvoudig via het register OSB-Keurmerk.

Bij de keuze voor een schoonmaakbedrijf kunt u de checklist gebruiken met 11 aandachtspunten hoe je een schoonmaakbedrijf kiest dat past bij de organisatie en bij het gebouw(en). Lees hier het artikel: ‘Hoe kies je een schoonmaakbedrijf?’

Onderdelen OSB-Keurmerk
Het OSB-Keurmerk bestaat uit drie onderdelen:

Om het OSB-Keurmerk te mogen voeren en te behouden worden bovenstaande onderdelen jaarlijks door een onafhankelijke instelling gecontroleerd. Klik hier om te zien welke inspectie-instellingen het OSB-Keurmerk mogen toetsen.

Aanvullend OSB-Keurmerk voor Glas- en Gevelreiniging
Voor specialistische bedrijven is er een aanvulling: het OSB-Keurmerk Glas en Gevel. Een lidbedrijf met dit keurmerk voldoet aan de eisen van het OSB-Keurmerk. Daarnaast ook aan specifieke eisen op het gebied van glas- en gevelreiniging. Lees meer over dit keurmerk.

Wil je lid worden van OSB? Dat kan. Wij verwelkomen je graag als lid. Kijk hier wat de voordelen zijn en waaraan je moet voldoen.

Bent u lid? Dan kunt u op elk moment uw Keurmerkcertificaat online downloaden en uitprinten via het OSB-Keurmerkregister​ (ga naar uw organisatie en druk op het pdf-icoon). Met het certificaat kunt u uw relaties en opdrachtgevers laten zien dat u lid bent van OSB en dat u voldoet aan de eisen van het OSB-Keurmerk.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk