Lid worden van OSB

Lid worden en profiteren van alle voordelen? Vul hier uw gegevens in en u krijgt een informatiepakket met inschrijfformulier toegestuurd.

OSB is dé vereniging die de belangen behartigt van professionele schoonmaak- en glazenwasbedrijven in Nederland. Bedrijven die zich voornamelijk op de zakelijke markt richten zoals de schoonmaak van kantoren, glazenwassen, gevelbehandeling, reconditionering, treinen, vliegtuigen, scholen en reiniging in de voedingsmiddelenmiddelenindustrie.

Om lid te worden van OSB moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste zijn:

  • U bent ondernemer in de schoonmaak- of glazenwassersbranche
  • U voldoet aan de eisen van het OSB-Keurmerk
  • U leeft de CAO Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf na
  • U onderschrijft de Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Het OSB-Keurmerk
Alle leden moeten voldoen aan de verplichtingen van het OSB-Keurmerk. De eisen hebben betrekking op:

  • De administratieve inrichting wat betreft financiën en personele zaken van hun onderneming, zodat tenminste wettelijke verplichtingen aantoonbaar worden nagekomen (NEN 4400-1 norm).
  • Voorwaarden die leiden tot een goede en verantwoordelijk uitvoering van de werkzaamheden (schoonmaakspecifieke eisen).
  • De Code Verantwoordelijk Marktgedrag; een initiatief om duurzame marktverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersector te verbeteren.

Kijk voor meer informatie op www.osb-keurmerk.nl.

Kosten Lidmaatschap
Klik hier als u meer wilt weten over de kosten van het OSB lidmaatschap.

Payrolling
OSB-leden worden met enige regelmaat benaderd door payrollbedrijven. Ondernemers lijken in toenemende mate hier ook belangstelling voor hebben, omdat de complexiteit en intensiteit van het werkgeverschap voortdurend verder toeneemt. Juist omdat het hier een fenomeen betreft met de nodige haken en ogen uitgebreid besproken in OSB. Het standpunt dat toen door de leden is ingenomen is nog steeds ongewijzigd. OSB vindt dat payrolling niet past binnen het lidmaatschap van OSB. De reden hiervoor is, dat payrolling ondermijnend werkt voor de CAO Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf. Klik hier voor meer informatie

Downloads

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk