Actieweek Glazenwassers hebben ♥ voor de zorg

Met de boodschap ‘Glazenwassers hebben ♥ voor de zorg’ lanceert OSB AWOG voor het derde opeenvolgende jaar de actieweek voor de glazenwassers. In de actieweek organiseren glazenwassersbedrijven verschillende activiteiten voor de bewoners, cliënten, patiënten en zorgverleners in  zorginstellingen in Nederland. Deze echte ontmoetingen worden door iedereen bijzonder op prijs gesteld. De actieweek was afgelopen jaren een succes. De activiteiten vinden plaats van 10 tot en met 21 december.

Verbreding doelgroep
Om meer bij OSB aangesloten glazenwassersbedrijven de mogelijkheid te bieden mee te doen aan de actieweek is de doelgroep deze keer verruimd van ouderen in zorginstellingen naar zorginstellingen gericht op mensen.

Er zijn verschillende goede redenen om mee te doen aan de actieweek en een activiteit te organiseren:

  1. Je investeert extra in je klantrelatie.
  2. Je draagt bij aan het positieve imago van het glazenwassersberoep.
  3. Je draagt je lidmaatschap van OSB op een bijzondere wijze uit.
  4. Het draagt bij aan een heel voldaan en gemeenschappelijk gevoel in je eigen organisatie door in de kersttijd samen met collega’s de zorg in het zonnetje te zetten.

Maatschappelijke betrokkenheid
De glazenwassers- en schoonmaakbranche investeert jaarlijks volop in medewerkers met o.a. (vak)opleidingen. Tijdens de actieweek tonen glazenwassersbedrijven op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid. Daarbij richten ze zich op de zorg van mensen. Meestal zien patiënten, cliënten, bewoners, verzorgers en vrijwilligers van zorginstellingen (denk bijvoorbeeld aan zorgcentra, ziekenhuizen en Ronald McDonald Huizen) glazenwassers alleen als zij aan het werk zijn. Deze keer gaan de glazenwassers samen met hen sociale activiteiten doen. Daarmee willen ze verzorgers en vrijwilligers in zorginstellingen ontlasten en helpen. Tijd en ruimte voor extra activiteiten is er vaak niet. Daar willen de glazenwassersbedrijven graag wat aan doen.

Actieweek 2018 van 10 tot en met 21 december
De activiteiten van de glazenwassersbedrijven worden in twee weken, kort voor Kerstmis geconcentreerd. In de periode van 10 tot en met 21 december trekken verschillende glazenwassersbedrijven de zorginstellingen in. Hoe de tijd en activiteit wordt ingevuld wordt afgesproken met de zorginstellingen. Het zullen laagdrempelige, maar sociaal belangrijke activiteiten zijn, zoals samen kerststukjes maken, voorlezen, muziek maken of luisteren en een praatje bij een kop koffie of thee.

Terugblik actieperiode 2017
Klik hier door naar het persbericht van OSB d.d. 28-12-2017 ‘Ouderen verrast door glazenwassers’ waarin wordt teruggekeken op de actieperiode en bekijk de collage om een beeld te krijgen van de activiteiten.

Ook meedoen in 2018? Top! Meld dit bij OSB!
De volgende OSB-leden doen dit jaar mee:
-ACW
-Asito
-Clean All
-Dolmans Specialistische Reiniging
-Van Elten
-Gom
-Int.-Ext. Glasbewassing
-Fortron
-Friss Dienstverlening
-Mako
-Nelis
-Nivo Groep
-Rietbroek
-SBL plus

Dit jaar ook meedoen en iets extra’s doen in de actieperiode? Top! Schrijf je hier dan in.
Wil je vooraf meer informatie neem dan contact op met Horia el Harrad (secretaresse voor Platforms en Specialismen). Het is belangrijk dat OSB weet welke bedrijven meedoen, op welke dag de activiteit is en op welke locatie. Dit om de pers te kunnen informeren vanuit OSB.

Tools en/of meer informatie
Tools die je eenvoudig kunt gebruiken om te laten zien dat je deelneemt aan de actieperiode zijn beschikbaar:

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk