Terugblik: Actieweek glazenwassers & ouderen 6 t/m 11 december 2016

‘Superleuk om te doen.’ ‘Dankbaar werk.’ ‘Samen genieten.’ Dit zijn slechts enkele van de vele positieve reacties die OSB ontving. Aanleiding was de actieweek glazenwassers & ouderen, die eind vorig jaar voor de eerste keer werd georganiseerd.

Doel actieweek glazenwassers en ouderen
De glazenwassers- en schoonmaakbranche investeert jaarlijks volop in medewerkers met o.a. (vak)opleidingen. Glazenwassersbedrijven wilden nu op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Daarbij hebben ze zich op ouderen gericht. Meestal zien oudere mensen glazenwassers alleen als zij aan het werk zijn. Nu gingen glazenwassers samen met ouderen sociale activiteiten doen. Daarmee wilden ze verzorgers en vrijwilligers in zorgcentra ontlasten en helpen. Tijd en ruimte voor extra activiteiten is er vaak niet. Daar deden de glazenwassersbedrijven wat aan.

Klik hier voor een overzicht van alle foto’s uit de actieweek.

Week 49 was de actieweek in 2016
De activiteiten van de glazenwassersbedrijven werden in één week, kort voor Kerstmis geconcentreerd. In de week van 6 t/m 11 december trokken verschillende glazenwassersbedrijven zorgcentra in. Besteding van de tijd gebeurde in overleg met de zorgcentra. Het waren laagdrempelige, maar sociaal belangrijke activiteiten zijn, zoals samen kerststukjes maken, voorlezen, een uitstapje of een praatje bij een kop koffie of thee.

Meer lezen over de activiteiten bij de bedrijven in 2016
Klik hier door naar foto’s van de activiteit van Facilicom Services Group in Berkel en Rodenrijs.
Klik hier door naar foto’s van de activiteit van Fortron in Hoensbroek alsmede het verschenen artikel in Reformatorisch Dagblad na de activiteit in Zwijndrecht.
Klik hier door naar de foto’s van Int-Ext Glasbewassing van de activiteit in Bergen.
Klik hier door naar de foto’s van Rietbroek glas- en gevelonderhoud van hun activiteit in Scheveningen en de activiteit in Den Haag.
Klik hier door naar de foto’s van de activiteit van De Lelie in de Beekse Bergen.
Klik hier door naar activiteiten van Mako Cleaning Service Nederland in Oud Beijerland en Numansdorp.

Reserveer actieweek in week 50 van 2017 vast in uw agenda!
In 2017 gaan we verder met deze geslaagde activiteit. De bedoeling is om als het ware een olievlek te creëren zodat er steeds meer AWOG-bedrijven mee gaan doen aan de actieweek. Reserveer week 50 (maandag 11 december tot en met vrijdag 15 december 2017) daarom vast in uw agenda!

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie