Wet aangenomen om onredelijk lange betaaltermijnen tegen te gaan

icoon finance 2Op dinsdag 7 maart is in de Eerste Kamer het wetsvoorstel aangenomen om onredelijk lange betaaltermijnen tegen te gaan. Vanaf 1 juli 2017 is het niet meer mogelijk dat grootbedrijven betaaltermijnen van meer dan 60 dagen opleggen aan leveranciers. Wanneer de maximale betaaltermijn van 60 dagen toch overschreden wordt, dan moeten grote bedrijven rente betalen aan de kleine leveranciers. Zo komt er een einde aan dat kleine leveranciers in financiële problemen komen, terwijl zij zelf netjes op tijd een product of dienst hebben geleverd aan het grootbedrijf.

Betalen binnen 30 dagen blijft de norm
Het is in Nederland normaal om binnen 30 dagen of eerder een rekening te betalen. Bedrijven mogen onderling afwijken van de norm tot een termijn van maximaal 60 dagen.

In de oude wet zat een uitzonderingsbepaling waardoor betaaltermijnen eindeloos konden worden opgerekt. Hierdoor kregen leveranciers te maken met betaaltermijnen van 90 dagen of meer. Deze nieuwe wet maakt hier een einde aan.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie