Nieuw hulpmiddel voor basisscholen en schoonmaakbedrijven

In het kader van de campagne ‘Naar een gezonde school’ heeft OSB de ‘Afsprakenkaart zomervakantiebeurt’ ontwikkeld. Deze kaart helpt basisschool en schoonmaakbedrijf bij het maken van goede afspraken en een duidelijke planning rondom de zomervakantiebeurt. De kaart bevat ook een checklist waarmee achteraf snel te controleren is of alle werkzaamheden daadwerkelijk zijn gedaan.

Prettiger leren
Met de campagne ‘Naar een gezonde school’ willen we schoolmanagement en leraren bewust maken van de voordelen van een schone school en hoe je dat het beste kunt realiseren samen met het schoonmaakbedrijf. Onderzoek wijst tenslotte uit dat mensen prettiger werken en leren in een schoongemaakte omgeving. Geuroverlast en stof leiden tot stress. Dit beïnvloedt de leer- en werkprestaties rechtstreeks en kan tot meer dan tien procent prestatieverlies leiden. Vooral het verband tussen ongezonde lucht, stof en ziekteverzuim is meermalen aangetoond.

Hulpmiddelen
Op www.naareengezondeschool.nl kunnen scholen en schoonmaakbedrijven diverse hulpmiddelen vinden zoals de whitepaper ‘Gezonde op school’ met onderzoeks- en achtergrondinformatie, korte animatiefilmpjes die leraren kunnen behandelen in de klas en middelen om de schoonmaak beter te organiseren waaronder schoonmaakkaarten voor de klas en de hele school.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie