Basisschool Tuindorp koestert schoonmaakster Corrie

‘Hoe essentieel is een schoonmaker voor een school? Ik kan uit ervaring spreken, dat een school een schoonmaker die goed werk levert, echt koestert. Wij hebben nu al jaren een top schoonmaakster op onze school, te weten Corrie. Corrie is voor ons een begrip. Ze is vrolijk en doet haar werk met liefde. Wij hebben dit ook echt wel eens anders meegemaakt. Het is fijn als mensen het werk dat ze doen ook met overgave en overtuiging doen. Dat geldt zowel voor een leerkracht als voor een schoonmaakster. Onze schoonmaakster is voor ons dan ook goud waard. Het is voor ons fijn als de school er schoon en opgeruimd uitziet. Ouders zien dit en vinden het belangrijk.

Maar op school weten we met z’n allen heel goed dat onze schoonmaakster echt wel een zware klus heeft. Daarom vinden we het heel belangrijk dat de kinderen ook netjes op hun lokaal zijn. Jassen komen aan de kapstok, spullen worden netjes weggegooid en schoenen worden bij de deur uitgedaan als ze op het veld zijn geweest. Hierdoor ontstaat er geen onnodige rommel of vuil op school. We vinden het heel belangrijk dat kinderen leren dat ze er ook zelf verantwoordelijk voor zijn. Dus ligt er toch per ongeluk veel zand onder een tafel, dan ruimen de kinderen dit zelf op. Dit is echt niet het werk van onze schoonmaakster.

Al met al kunnen we dan ook zeggen dat onze school er altijd netjes uitziet en hier zijn we trots op. Corrie krijgt van ons geregeld te horen dat we ontzettend blij met haar zijn. Belangrijk om dit aan mensen te laten weten. En dit krijgen we dan ook wel weer van haar terug, want ze heeft het geweldig naar haar zin bij ons. Voor ons is onze schoonmaakster echt een onderdeel van ons team. Want zoals ik al zei, een school kan niet zonder goede schoonmaak, dat moet je koesteren!

Daarnaast heb ik als directeur ongeveer maandelijks overleg met Rinske, leidinggevende van onze schoonmaakster. Dit is fijn omdat je dan direct met elkaar kunt kijken of er ook zaken aangepast moeten worden. Is alles qua schoonmaak naar wens, is de vloer in het speellokaal bijvoorbeeld te glad. Al deze zaken komen dan aan de orde en kunnen direct opgelost worden. Persoonlijk contact is altijd het prettigst. Samen zorgen we voor een schone speel- en leeromgeving.’ (Annigje van den Berg Directeur obs Tuindorp IKC De Vlindertuin)

Bron: HECTAS

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie