Basisopleiding leidinggevenden: tot 1 augustus 2018 vergoeding voor aanvullende module ziekteverzuim

In 2015 of 2016 heeft een aantal groepen leidinggevenden het “oude” examen voor de Basisopleiding leidinggevende behaald. In deze opleiding was geen module ziekteverzuim opgenomen. Zij kunnen de module ziekteverzuim alsnog volgen en daarvoor een examen afleggen. Deze module in combinatie met de “oude” basisopleiding leidinggevenden vertegenwoordigt het volledige diploma om gecertificeerd leidinggevende te zijn. Tot 1 augustus 2018 is een vergoeding van € 500 beschikbaar als dit examen wordt gehaald. Kandidaten kunnen aangemeld worden voor het examen bij het RAS-Examenbureau.

Werkgevers worden ook nog steeds opgeroepBasisen om hun direct leidinggevenden de Basisopleiding leidinggevenden de laten volgen eventueel vooraf gegaan door een voortraject dat speciaal op deze opleiding is afgestemd. Voor meer informatie kijk op de site van de RAS

N.b.: het opleiden van 1000 direct leidinggevenden is een van de cao-afspraken die gemaakt is tijdens de laatste cao-onderhandeling en die gerealiseerd moeten zijn voor eind 2018. Alleen de Basisopleiding leidinggevende met de module ziekteverzuim wordt meegeteld voor het bereiken van dit doel. Bekijk hier waarom dat leidinggevenden deze  opleiding zouden moeten volgen.

Auteur Afdeling Arbeidsvoorwaarden en Sociale Zekerheid

Op de afdeling Arbeidsvoorwaarden & Sociale Zekerheid werken: Jan Kerstens, Evelyne Simons, Hermien Dautzenberg & Alie Dijkstra

Tags: , , , , , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie