OSB is tegen verhoging van het lage BTW tarief

Het Kabinet heeft in het Regeerakkoord aangekondigd het lage BTW tarief van 6 naar 9% te verhogen. Naar alle waarschijnlijkheid worden deze plannen tijdens Prinsjesdag door het Kabinet gepresenteerd. OSB is tegen deze verhoging en doet daarom mee in de lobby van MKB Nederland.

Het verlaagde BTW tarief is ooit ingevoerd om bij arbeidsintensieve sectoren, zoals onze branche, de werkgelegenheid te bevorderen. Ondanks dat OSB-leden zich voornamelijk op de zakelijke markt richten, zijn er ook bedrijven die schoonmaken en glazenwassen op de markt voor particulieren. Bijvoorbeeld in opdracht van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) of in de (thuis) zorg. Het lage BTW tarief  mag gehanteerd worden voor onderhoud en glasbewassing aan het interieur van woningen.

Opdrachtgevers zoals VVE’s en zorgorganisaties werken vaak met een vast budget voor schoonmaak- en glasbewassing. Om bij het verhogen van het BTW tarief het budget gelijk te laten blijven, zal de frequentie van de schoonmaak naar beneden worden bijgesteld. Dit heeft gevolgen voor de werkgelegenheid in onze branche. Daarom zijn wij tegen de ophoging van het lage BTW tarief.

OSB steunt de campagne van MKB Nederland.

Auteur Evelyne Simons

Beleidsadviseur

Tags: , , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie