Beercoo gunt lezers een blik in de schoonmaakkeuken met eigen kookboek

Eten verbindt, laat het een begin zijn van een nadere kennismaking met uw schoonmaker

Bilge, Lidyana, Roberto en Carolien zijn collega’s van elkaar en geen van allen kok. Toch staan zij met 14 collega’s centraal in “Da’s lekker!”, het kookboek van Beercoo. Al bladerend kom je erachter wat ‘niet-koks’ in dit kookboek doen en waarom juist Beercoo – een schoonmaakbedrijf – een kookboek uitbrengt.

“Het doel van dit Beercoo kookboek is lezers een blik te gunnen in de dynamische schoonmaakbranche en de geweldige mensen waar wij iedere dag mee samenwerken”, zo schrijven eigenaren Patrick en Vincent de Beer. ‘’Soms zit het mooie van een mens verscholen achter een verlegen, timide gezicht, een laagje make-up, een bril of onder een hoofddoek. Zonde eigenlijk, want met een beetje aandacht en oprechte interesse poets je onzichtbare maskers weg,’’ vervolgen ze.

Bilge, Lidyana en hun collega’s nodigen lezers uit in hun keuken. Hier delen ze recepten, tips en bovenal verhalen over hun leven, drijfveren, tegenslagen en geluk. Zo ook Bilge, die sinds 2006 schoonmaakster is bij Beercoo. Ze deelt het authentieke Turkse börek recept van haar moeder. Dat haar dochter haar soms vraagt om “de boel de boel te laten en even te genieten”, doet je als lezer grinniken van herkenning. Want wie neemt tegenwoordig wél regelmatig tijd voor zichzelf naast de drukte van alledag?

Een kookboek vol herkenning, inspiratie en motivatie voor iedereen die benieuwd is naar de mensen die dagelijks zorgen voor schone gebouwen en vooral voor hun gebruikers. In het nawoord van dr. Jorcho van Vlijmen spreekt hij de hoop uit dat de gerechten u zullen smaken en dat dit een begin is van een nadere kennismaking tussen u en uw schoonmaker. Dat slaat de spijker op zijn kop. OSB omarmt dit initiatief. Daarom staat deze quote van OSB directeur Hanny van den Berg achterin het kookboek: “Dit kookboek is veel meer dan een kookboek. Naast heerlijke gerechten en bijzondere recepten gaat het boek over mensen. Mensen die voor Beercoo werken. Bijzondere mensen met verschillende achtergronden. Het maakt de schoonmaakbranche ook zo mooi.” Thijs van Kan, Manager marketing & support: “Dit boek hebben wij gemaakt met en voor onze medewerkers. Maar staat wat ons betreft voor alle 125.000 schoonmakers in Nederland. OSB zet zich in voor een gezonde schoonmaakbranche. Daarom heb ik Hanny van den Berg gevraagd om ons initiatief te steunen.”

Nieuwsgierig?
Het hele portret van Bilge mét recept vindt u www.beercoo.nl/kookboek-bilge

 

 

Auteur Marga van Neerven

Coördinator PR & Communicatie Regelmatig spreek ik OSB-leden die een jubileum te vieren hebben, met een bijzonder schoonmaakproject bezig zijn of over een ander inhoudelijk onderwerp. Het valt me elke keer weer op met hoeveel passie ondernemers, schoonmakers en glazenwassers over hun vak praten. Dat geeft me veel inspiratie om de ondernemer in het zonnetje te zetten met een mooi artikel. Ook ontwerp ik uitnodigingen voor ledenbijeenkomsten en andere communicatiemiddelen om de OSB-leden te informeren over waar we als OSB mee bezig zijn.

Nog geen reacties

Plaats een reactie