3e actieweek ‘Glazenwassers hebben ♥ voor de zorg’

Met de boodschap ‘Glazenwassers hebben ♥ voor de zorg’ lanceert OSB AWOG voor het derde opeenvolgende jaar de actieweek voor de glazenwassers. In de actieweek organiseren glazenwassersbedrijven verschillende activiteiten voor de bewoners, cliënten, patiënten en zorgverleners in  zorginstellingen in Nederland. Deze echte ontmoetingen worden door iedereen bijzonder op prijs gesteld. In tegenstelling tot eerdere jaren worden dit jaar naast zorginstellingen voor ouderen ook andere zorginstellingen bezocht. De actieweek was afgelopen jaren een succes. De activiteiten vinden plaats van 10 tot en met 21 december.

Maatschappelijke betrokkenheid
De glazenwassers- en schoonmaakbranche investeert jaarlijks volop in medewerkers met o.a. (vak)opleidingen. Tijdens de actieweek tonen glazenwassersbedrijven op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid. Daarbij richten ze zich op de zorg van mensen. Meestal zien patiënten, cliënten, bewoners, verzorgers en vrijwilligers van zorginstellingen (denk bijvoorbeeld aan zorgcentra, ziekenhuizen en Ronald McDonald Huizen) glazenwassers alleen als zij aan het werk zijn. Deze keer gaan de glazenwassers samen met hen sociale activiteiten doen. Daarmee willen ze verzorgers en vrijwilligers in zorginstellingen ontlasten en helpen. Tijd en ruimte voor extra activiteiten is er vaak niet. Daar willen de glazenwassersbedrijven graag wat aan doen.

Voorbeelden van activiteiten
Tijdens de actieweek krijgen glazenwassers de mogelijkheid om de bewoners en patiënten van de panden die ze schoonmaken te ontmoeten. Tijdens het werk is er weinig tijd voor een uitgebreid praatje. De glazenwassersbedrijven en zorginstellingen spreken samen af wanneer en welke activiteiten gedaan worden. Denk aan het samen maken van kerststukjes, muziek maken of luisteren, helpen bij het uitserveren van het kerstdiner en een praatje maken onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Op de tijdlijn van het Facebook account van OSB zijn in december 2017 een hele serie berichten en foto’s van activiteiten van vorig jaar te vinden.

Deelname
Een aantal glazenwassersbedrijven heeft al toegezegd om mee te werken en zijn hun voorbereidingen gestart. Dat zijn ACW BV, Gom, Fortron, Friss Dienstverlening, Glazenwasserij Van Elten, Int-Ext. Glasbewassing en Rietbroek voor Schoonhouden. OSB roept ook andere  glazenwassersbedrijven op dit jaar mee te doen en activiteiten te organiseren. Meer informatie en aanmelden: Horia El Harrad of (073) 648 38 50.

Toolkit voor leden beschikbaar via speciale pagina op website OSB
Voor leden van OSB wordt een praktische toolkit gemaakt met daarin kant-en-klare berichten voor social media en voor regionale media. Hiermee kunnen de bedrijven snel een eenvoudig via hun eigen kanalen laten zien dat zij meedoen aan de actieweek en welke activiteiten zij doen. Houd de speciale pagina over de actieweek op de OSB-website hiervoor in de gaten.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie