De AWOG achteruitkijkspiegel op 2018!

Zo, de oliebollen zijn op en de kerstboom is weer opgeborgen. We trappen het nieuwe jaar af maar ik wil nog even terugkijken op 2018. Een mooi jaar, waarin we samen verder hebben gebouwd aan de kracht van onze mooie branche.

En dat onze branche mooi is, dát dragen we graag uit. Door niet alleen te laten zien wát we doen (ramen wassen) maar vooral hóe we dat doen (veilig en verantwoord) en wáár we dat doen (écht overal, van ziekenhuis tot ministerie, van gevangenis tot VvE). En zo kunnen steeds minder mensen om de schokkende conclusie heen: onze stoere mannen en vrouwen werken in een volwassen tak van de facilitaire dienstverlening.

En dáár maken wij ons vanuit het AWOG bestuur hard voor. Dat doen wij vanuit de bekende drie thema’s, Mens, Markt en Techniek.

Zo is er op het thema Mens – samen met OSB breed- een arbeidsmarktcampagne ontwikkeld met als kernboodschap; ’Je komt er in de schoonmaak’. Ook was er een belangrijke inbreng bij het borgen van de specialistische opleiding in Arnhem en was bestuurslid Karin van Elten lid van de backing groep bij de CAO onderhandelingen, die onlangs tot een onderhandelingsresultaat is gekomen. Voor het behoud van de vorstverletregeling gingen wij in december met Tweede Kamerleden in debat.

Wat betreft het thema Markt is het Keurmerk G&G gewijzigd. Het Keurmerk zal in een aangepaste vorm een volgend leven in gaan. Dan waren er de nóg populairdere actieweken ‘Glazenwassers hebben ♥ voor de zorg’ waarbij zich nu al 14 bedrijven aangesloten hebben. Ook zijn er weer 2 inspirerende ledenbijeenkomsten geweest en natuurlijk is de AWOG Nieuwsbrief 4x verschenen.

Vanuit Techniek wordt er hard geknokt voor het behoud van de huidige ladder voor professionele gebruikers in het licht van Europese wetgeving. Daarnaast is op een ledenbijeenkomst AWOG, die nu ook voor gevelbehandelaars interessant is, een drone expert uitgenodigd omdat het belangrijk is om technologische ontwikkelingen te volgen. En er is een werkgroep bezig met het vereenvoudigen van de lijsten Veilig Werken op Hoogte in het kader van de project-RI&E.

Natuurlijk, de wereld van morgen ontdek je niet door in je achteruitkijkspiegel te kijken. Maar de inzichten die we het afgelopen jaar hebben opgedaan, zijn het startblok voor dit jaar. Dus, op naar 2019 en oh ja, gelukkig nieuwjaar!

Peter Rietbroek
Voorzitter OSB-segment AWOG
(3-1-2019 gedeeld via LinkedIn/speerpunt AWOG thema markt/social media)

Auteur Ilse Mariën

Coördinator Specialismen en Platforms

Tags: , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie