Onwerkbaar weer / vorstverlet / calamiteitenregeling

Nu de koude dagen weer voor de deur staan, loopt u als werkgever het risico dat u uw werknemers niet kunt laten werken vanwege de mogelijk slechte weersomstandigheden. In artikel 33 CAO is bepaald wat u in die gevallen moet doen.

Artikel 33 zegt dat de werkgever bij onwerkbaar weer de werknemer andere dan de gebruikelijke werkzaamheden op kan dragen, mits deze in lijn liggen met de activiteiten zoals bepaald in artikel 1 lid 3 van de CAO. In dat geval wordt het loon gewoon doorbetaald.

Als u geen ander werk hebt voor uw werknemer, dan kunt u namens de werknemer een uitkering aanvragen volgens de wettelijke voorzieningen bij het UWV. Als werkgever moet u deze uitkering gedurende 27 dagen aanvullen tot 100% van het loon en na 27 dagen tot 90% van het loon. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van het UWV.

 

Auteur Afdeling Arbeidsvoorwaarden en Sociale Zekerheid

Op de afdeling Arbeidsvoorwaarden & Sociale Zekerheid werken: Jan Kerstens, Hermien Dautzenberg, Julian de Corte & Evelyne Simons

Tags: , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie