Alie Dijkstra vertrekt bij OSB

Per 8 februari is Alie Dijkstra (Adviseur Arbeidsvoorwaarden & Sociale Zekerheid) niet meer werkzaam bij OSB. Ze maakte sinds 2012 onderdeel uit van de CAO Helpdesk samen met Hermien Dautzenberg. Ze gaat werken bij AFNL (branchefederatie voor de bouw) als beleidsmedewerker Arbeidsvoorwaarden.

Vandaag is je laatste dag bij OSB, maar hoe voelde de eerste dag?
‘Ik had er veel zin in en vond het spannend. Mijn eerste dag voelde meteen als een warm bad. Er stond een bos bloemen voor me klaar!’

Hoe kijk je terug?
‘Toen ik begon in 2012 zaten we midden in het cao-onderhandelingsproces. Er was best veel ophef over de schoonmaak in de media geweest. Toen ik hier kwam werken en me ging verdiepen in de arbeidsvoorwaarden kreeg ik een heel ander beeld hiervan. Er zit zoveel meer achter het schoonmaak vak dan mensen in eerste instantie denken.

Als ik het vergelijk met hoe het toen was en nu is, hebben we inhoudelijk veel bereikt, met het OSB-Keurmerk, het cao-proces en de politieke lobby. Veel processen beginnen nu hun vruchten af te werpen; mooi om te zien.’

Wat is je het meest bijgebleven?
Dat ik niet alleen vanachter mijn eigen bureau de cao-onderhandelingen heb meegemaakt maar de laatste – derde – keer in 2018 zelf aan de onderhandelingstafel heb gezeten. Een bijzonder proces dat ik niet had willen missen en waarvan ik veel geleerd heb.

Ook kijk je bij OSB verder dan enkel je eigen afdeling. Zo heb ik bijvoorbeeld meegeholpen met De Dag van de Schoonmaker; superleuk om te doen!

Ik kijk dan ook met veel plezier terug op mijn tijd hier; alle samenwerkingen, telefoontjes en ontmoetingen met leden; ik heb ervan genoten en ben trots op het steentje dat ik heb bijgedragen aan de schoonmaakbranche.’

Wat wens je OSB toe?
‘Dat OSB als keurmerk dezelfde status krijgt als BOVAG. Het zou fantastisch zijn als het OSB-Keurmerk in heel Nederland een gerenommeerde status heeft en nog bekender wordt bij schoonmaakbedrijven en hun opdrachtgevers. Dan zou ik pas echt trots zijn!’

OSB bedankt Alie voor haar inzet en wenst haar veel succes voor de toekomst.

 

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie