OSB-ondernemer Karin van Elten trots op nominatie ‘Rotterdamse zakenvrouw 2019’

Met een personeelsbeleid zo helder als glas én een hart van goud voor zieke kinderen kun je niet onopgemerkt blijven in het Rotterdamse zakenleven. Wij zijn dan ook enorm trots op de nominatie van ons trouwe OSB-lid Karin van Elten (Glazenwasserij van Elten) als ‘Rotterdamse Zakenvrouw 2019.’ Hoog tijd voor een gesprek met deze maatschappelijk geëngageerde zakenvrouw, momenteel één van laatste drie genomineerden.

Gefeliciteerd met je nominatie! Wat was je eerste gedachte toen je het hoorde?
‘Ongeloof, blijdschap en enorme trots gingen door me heen. Het was echt een ‘wow’ moment! We waren op vakantie en hadden meerdere oproepen gemist. Toen we het hoorden dat ik genomineerd was ik aan het dansen van blijdschap en ongeloof!’

Hoe is deze verkiezing ontstaan?
‘Het bestuur van Stichting Rotterdamse Zakenvrouw vindt dat onderscheidend vrouwelijk ondernemerschap in Rotterdam een podium verdient. Daarom organiseert de stichting – voor de derde keer inmiddels – deze jaarlijkse zakenvrouwverkiezing.’

Op basis waarvan ben je genomineerd?
Je moet een voorbeeld zijn voor andere vrouwelijke ondernemers en hen stimuleren zichzelf te ontwikkelen. Naast je visie, financieel inzicht en creatief ondernemerschap word je beoordeeld op je successen en onderscheidend vermogen. Je maatschappelijke betrokkenheid bij en het verstrekken van werkgelegenheid in de regio Rotterdam zal worden meegewogen.

Ik ben voorzitter van de Business Breakfast Club Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Samen met ongeveer 115 bedrijven uit de regio Rotterdam zorgen wij voor 10% van de begroting van het Huis.

Ik hoef zelf echt geen luxeleven te hebben. Echt iets betekenen voor mijn medemens vind ik veel belangrijker. Momenteel hebben we twee Wajongers via de Betrokken Spartaan bij ons in dienst. Hun ontwikkeling binnen ons bedrijf is echt heel fijn, het is fantastisch dat ze beter in hun vel zitten door het werken als glazenwasser en administratief medewerkster. Dit sociale aspect drijft mij om verder te gaan met dit soort mooie projecten. Zo kun je echt iets betekenen voor de maatschappij en het individu.’

Wat komt er allemaal kijken bij deze nominatie?
‘Afgelopen maandag heb ik een jurygesprek gehad over mijn motivatie als ondernemer en heb ik uitgelegd waarom ik als vrouw gekozen heb voor het glazenwasser vak. In de loop van volgende week is er een bedrijfsbezoek gepland. Op deze manier laten we hen zien wat voor moois we allemaal doen, daar ben ik erg enthousiast over en blij mee! Het is super voorgedragen te worden en erkenning te krijgen voor mijn intrinsieke motivatie om iets te betekenen voor de maatschappij en de stad Rotterdam.’

Stem mee!
Vanaf 25 maart kan je stemmen op jouw favoriete Rotterdamse zakenvrouw 2019. Ga naar www.rotterdamsezakenvrouw.nl en breng je stem uit! Op 10 april is de officiële bekendmaking van de winnaar in de Burgerzaal van het Stadhuis in Rotterdam.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie