OSB-ondernemer bij bijeenkomst over aanbestedingen 

Een aantal aan de overheid gerelateerde inkopende diensten, georganiseerd in een netwerk, heeft op donderdag 4 april een bijeenkomst over aanbestedingen georganiseerd. Bij deze bijeenkomst was nadrukkelijk het verhaal van MKB-ondernemers over aanbesteden gevraagd. Via MKB-Nederland is OSB voor deze bijeenkomst benaderd.

MKB-ondernemer Bart van Gurp van Schoonmaakbedrijf Aalbers heeft zijn ervaringen met de inkopers gedeeld. Belangrijke boodschap voor de inkopers is om rekening te houden met de grootte van MKB-ondernemers en de beschikbare capaciteit binnen het bedrijf om in te schrijven. Met een kleine groep mensen moet er op aanbestedingen worden ingeschreven. Per (Europese) aanbesteding kost dat tussen de 40 tot 60 uur. Met de beperkte capaciteit bij een MKB-ondernemer is dit een uitdaging. Als dan een inschrijving niet leidt tot een opdracht is dat erg jammer van de geïnvesteerde tijd en moeite. Hierdoor ben je als MKB-ondernemer selectief waar op wordt ingeschreven.

Als aanbestedende dienst zul je, als je MKB-ondernemers wilt aantrekken, hier rekening mee moeten houden.

Van de inkoopkant waren circa 50 inkopers aanwezig die werken bij organisaties als RDW,  Kadaster, SVB, UWV, CIZ, CBR, Politie, AFM en DNB. Deze partijen huren vaak schoonmaakbedrijven in.

OSB vindt het belangrijk om opdrachtgevers en -nemers bij elkaar te brengen om zo tot marktverhoudingen te komen waarbij op een verantwoorde manier wordt aanbesteed. Dat begint bij begrip voor elkaars posities.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie