Nieuwe standaard algemene voorwaarden

OSB heeft een nieuwe versie gemaakt van de algemene voorwaarden die bedrijven kunnen gebruiken bij het sturen van offertes en rekeningen.

Met de wijzigingen zijn de voorwaarden weer geheel en al bij de tijd gebracht. Bepaalde wijzigingen waren wenselijk of noodzakelijk. OSB heeft in overleg met vertegenwoordigers van een aantal specialistische bedrijven ervoor gekozen om de afwijkende bepalingen te integreren in nieuwe algemene voorwaarden. De nieuwe algemene voorwaarden kunnen dus zowel voor de reguliere schoonmaak, als de glasbewassing, calamiteiten en reiniging in de food gebruikt worden. Het risico de verkeerde algemene voorwaarden van toepassing te verklaren is hiermee uit de wereld.

Handleiding
Om het gebruik door OSB-leden te bevorderen en te vergemakkelijken, is ook een handleiding beschikbaar. In het algemeen adviseren wij de voorwaarden mee te sturen als er voor de eerste keer een offerte of rekening naar de klant wordt gezonden. Dat kan op papier of digitaal. Als zaken worden gedaan met consumenten of kleinere partijen gelden extra regels. Wordt in dat geval een papieren offerte gestuurd dan moeten de algemene voorwaarden ook in een papieren versie gestuurd worden. Voor het versturen van een digitale versie is de schriftelijke toestemming van de opdrachtgever nodig. Ontbreekt de schriftelijke toestemming dan kan de opdrachtgever de algemene voorwaarden vernietigen ook op een (veel) later tijdstip en zijn ze, met andere woorden,  niet van toepassing. In alle gevallen kan in latere correspondentie worden volstaan met een vermelding dat deze voorwaarden van toepassing zijn. Door een link naar een website kan een klant/opdrachtgever de tekst vervolgens inzien.

Het is niet verplicht gebruik te maken van deze algemene voorwaarden. Bedrijven mogen ook afwijkende teksten gebruiken. Ervaring leert dat veel mkb-bedrijven het erg handig vinden dat hun branchevereniging deze voorwaarden voor ze heeft opgesteld.

De nieuwe voorwaarden zijn op de downloadpagina te vinden onder de kop Algemene voorwaarden.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie