Inspectie SZW presenteert Jaarverslag 2018

Inspectie SZW heeft vorige week het Jaarverslag over 2018 gepresenteerd. De Inspectie SZW werkt aan eerlijk, gezond en veilig werk voor iedereen. In het jaarverslag komen verschillende branches aan bod, ook de schoonmaakbranche.

Inspectie SZW en OSB zijn regelmatig met elkaar in gesprek over de controles, de communicatie daarover en over preventieve maatregelen. OSB vindt het nog steeds van het grootste belang dat de Inspectie gerichte controles blijft uitvoeren in de sector. Het is goed nieuws dat deze aanpak volgens de Inspectie efficiënt is geweest met een groot uitstralingseffect in de sector.

De schoonmaakbranche kent nog steeds risico’s op het gebied van onderbetaling, illegale tewerkstelling, fiscale en sociale zekerheidsfraude, schijnconstructies, fictieve dienstverbanden en overschrijding van de arbeidstijden. De Inspectie ziet een belangrijk probleem is de aanbesteding van schoonmaakwerk tegen te slechte condities.

OSB roept opdrachtgevers op om waakzaam te blijven en alleen zaken te doen met schoonmaakbedrijven die beschikken over een volwaardig kwalitatief OSB-Keurmerk. Kijk in het OSB-Keurmerk register op osb.nl welke bedrijven dit zijn.

Klik hier om het jaarverslag te lezen.

Al eerder ontwikkelde Inspectie SZW in samenwerking met o.a. OSB de Checklist voor inhuren schoonmaakbedrijf. We brengen deze graag nogmaals onder de aandacht.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: , ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie