Nu exclusief voor OSB-leden ‘Rekentool’ nieuw loongebouw cao 2017-2018

Wilt u de overgang naar het nieuwe loongebouw op 1 januari 2018 zo soepel mogelijk laten verlopen voor u en uw werknemers? OSB heeft voor haar leden een speciale rekentool ontwikkeld in samenwerking met AWVN. Deze tool is door een aantal leden getest en dat levert enthousiaste reacties op. Met behulp van deze tool regelt u de overgang van het oude naar het nieuwe loongebouw. De tool zorgt voor een snelle en correcte indeling in het nieuwe loongebouw.

Van belang is dat voor de indeling in het nieuwe loongebouw alleen rekening wordt gehouden met het basisuurloon. Het nieuwe loongebouw heeft dus geen invloed op de hoogte van een vereenvoudigingstoeslag (VET) of een andere persoonlijke toeslag. De afspraken daarover blijven onveranderd.

Om het verzamelen van de informatie zo gemakkelijk mogelijk te maken is naast de rekentool een format gemaakt voor het invoeren en eventueel wijzigen van alle werknemersgegevens. Zo verzamelt u makkelijk alle relevante informatie. Staat alles correct in dit format? Dan kunt u deze gegevens in één keer invoeren in de rekentool.

Na deze stap rekent de tool per werknemer de indeling in het nieuwe loongebouw uit. U kunt voor elke werknemer een individueel overzicht printen en dit overhandigen aan uw werknemers, samen met een informatiebrief over het nieuwe loongebouw. Daarvoor stellen we een modelbrief beschikbaar.

De tool beschikt ook over een dashboard waarin u in één oogopslag de verdeling van uw werknemersbestand over de loongroepen ziet.
Ga naar ledennet om alle benodigde documenten te downloaden

LET OP!
OSB heeft deze rekentool exclusief voor haar leden ontwikkeld. Bent u geen lid van OSB? Vraag dan hier meer informatie op over het OSB lidmaatschap.

Achtergrond
Op 1 januari 2018 wordt een nieuw loongebouw ingevoerd conform afspraak in de cao 2017/2018. Het gevolg is een nieuwe salarisindeling voor iedere werknemer. Omdat de overgang veel tijdrovend werk met zich zou meebrengen, heeft OSB een rekenprogramma gemaakt. Zo verloopt de berekening van oud naar nieuw soepel voor u als OSB-lid.

Vragen?
Vragen over de werking van de rekentool? Neem dan contact op met de OSB cao-helpdesk via 0800 2265456.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie