OSB zet zich opnieuw in voor calamiteitenregeling 

Tijdens de afgelopen, soms erg hete weken, heeft OSB zich opnieuw ingezet voor een calamiteitenregeling voor glazenwasbedrijven bij een periode van vorst. Doel is te komen tot een regeling die voorkomt dat bedrijven afscheid moeten nemen van personeel of zelfs omvallen als er in de winter een vorstperiode is die werken onmogelijk maakt.

Anders dan in een aantal andere sectoren zijn er in de glasbewassing geen mogelijkheden om door te werken bij vriesweer. OSB heeft daar eerder aandacht voor gevraagd in de Tweede Kamer. Dat heeft geleid tot een motie van de Kamerleden Bruins en Heerma. Op dit moment vindt uitwerking daarvan plaats met als doel de geformuleerde wensen om te zetten in wetsteksten. Daartoe heeft OSB de argumenten nogmaals neergelegd bij de betrokkenen die zich bezig houden met de formulering van de wet- en regelgeving.

Auteur OSB

Brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwasbedrijven ~ 300 leden ~ OSB-Keurmerk

Tags: ,

Nog geen reacties

Plaats een reactie