Actieweek 'Glazenwassers hebben hart voor de zorg' 2019

Vereniging 9 augustus 2019

Actieweek 'Glazenwassers hebben hart voor de zorg' 2019

In december 2019 (week 50 en 51) vindt voor het vierde opeenvolgende jaar de actieweek voor de 'Glazenwassers hebben Hart voor de Zorg' plaats. In de actieweek organiseren glazenwassersbedrijven verschillende activiteiten voor bewoners, cliënten, patiënten en zorgverleners in zorginstellingen in Nederland. Deze echte ontmoetingen worden door iedereen bijzonder op prijs gesteld. De actieweek was afgelopen jaren een succes.

In december 2019 (week 50 en 51) vindt voor het vierde opeenvolgende jaar de actieweek voor de 'Glazenwassers hebben Hart voor de Zorg' plaats. In de actieweek organiseren glazenwassersbedrijven verschillende activiteiten voor bewoners, cliënten, patiënten en zorgverleners in zorginstellingen in Nederland. Deze echte ontmoetingen worden door iedereen bijzonder op prijs gesteld. De actieweek was afgelopen jaren een succes.

Expert

Activiteiten

De glazenwassers- en schoonmaakbranche investeert jaarlijks volop in medewerkers met o.a. (vak)opleidingen. Tijdens de actieweek tonen glazenwassersbedrijven op een andere manier hun maatschappelijke betrokkenheid. Daarbij richten ze zich op de zorg van mensen. Meestal zien patiënten, cliënten, bewoners, verzorgers en vrijwilligers van zorginstellingen (denk bijvoorbeeld aan zorgcentra, ziekenhuizen en Ronald McDonald Huizen) glazenwassers alleen als zij aan het werk zijn. Deze keer gaan de glazenwassers samen met hen sociale activiteiten doen. Daarmee willen ze verzorgers en vrijwilligers in zorginstellingen ontlasten en helpen. Tijd en ruimte voor extra activiteiten is er vaak niet. Daar willen de glazenwassersbedrijven graag wat aan doen.

Tijdens de actieweek krijgen glazenwassers de mogelijkheid om de bewoners en patiënten van de panden die ze schoonmaken te ontmoeten. Tijdens het werk is er weinig tijd voor een uitgebreid praatje. De glazenwassersbedrijven en zorginstellingen spreken samen af wanneer en welke activiteiten gedaan worden. Denk aan het samen maken van kerststukjes, muziek maken of luisteren, helpen bij het uitserveren van het kerstdiner en een praatje maken onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers. Op de tijdlijn van het OSB Facebook account zijn in december 2018 een hele serie berichten en foto’s van activiteiten van vorig jaar te vinden.

Toolkit

Gerelateerd