Voorlopig overzicht Sociale lasten per 1 januari 2020

Achtergrond 8 oktober 2019

Voorlopig overzicht Sociale lasten per 1 januari 2020

OSB heeft een voorlopig overzicht gemaakt van de sociale lasten voor werkgevers per 1-1-2020. De sociale lasten worden ieder jaar opnieuw vastgesteld en zijn wettelijk en sectoraal bepaald. De premies WIA, WW en ZVW moeten nog worden vastgesteld. 

Een bijzondere aanpassing betreft de WW-premie. Deze wordt met invoering van de WAB per 1-1-2020 gedifferentieerd d.w.z. dat de premie per soort contract (vast of oproep) wordt bepaald. Het verschil tussen de lage en de hoge premie bedraagt maar liefst 5%. In het overzicht is voorlopig het landelijk gemiddelde cijfer opgenomen, maar feitelijk zal de premie per bedrijf moeten worden bepaald.

Expert

Verder lezen? Word lid van OSB voor toegang tot dit artikel

  • Direct toegang tot unieke ledeninformatie
  • Makkelijk aanmelden voor OSB Academie, Cursussen en Ledenbijeenkomsten
Registreren
Is jouw organisatie al lid en heb je al een Mijn OSB account? Log dan in

Gerelateerd