Verlenging AVG-abonnement kan nog tot en met 30 november 2019

Vereniging 22 oktober 2019

Verlenging AVG-abonnement kan nog tot en met 30 november 2019

Wie tegen minimale kosten gebruik wil blijven maken van het online AVG-programma (Algemene verordening gegevensbescherming, AVG) om daarmee aan te tonen te voldoen aan de wettelijke privacyverplichtingen, moet voor 1 december 2019 actie ondernemen.

Expert

Een jaar lang konden OSB-leden gratis gebruik maken van het programma. Binnenkort stopt die mogelijkheid. Aandacht voor AVG blijft echter noodzakelijk. OSB-leden kunnen tegen een gereduceerd en zeer gunstig tarief een abonnement nemen om het programma ook in de toekomst te kunnen gebruiken. Eerder was aangekondigd dat het aanbod zou gelden tot 1 oktober. Op verzoek van OSB is dit verlengd tot 1 december 2019.

Voor 100 euro per jaar (of 25 euro per kwartaal) kun je het AVG-programma blijven gebruiken. Alle eerder ingevoerde gegevens blijven beschikbaar. Onderdeel van het abonnement is iedere kwartaal een actuele AVG-Verklaring, te gebruiken als er bij een controle wordt gevraagd naar uw inspanningen op het vlak van bescherming van persoonsgegevens. Verder omvat het abonnement het kosteloos gebruik van een telefonische juridische helpdesk bij vragen over de AVG.

Bedrijven die het programma al gebruiken, loggen in op het programma en sluiten daar een abonnement af. OSB-leden die het programma nog niet gebruikten, kunnen bij OSB een kortingscode aanvragen. Log vervolgens in op avgverenigingen.nl en volg het stappenplan.

Gerelateerd