Beboet schoonmaakbedrijf niet bij OSB aangesloten

Nieuws 13 januari 2020

Beboet schoonmaakbedrijf niet bij OSB aangesloten

Inspectie SZW publiceerde vandaag een bericht over hoge boetes die zijn uitgedeeld aan een Amsterdams schoonmaakbedrijf. Deze boetes zijn opgelegd voor verschillende overtredingen zoals het in dienst hebben van mensen die niet in Nederland mogen werken en onderbetaling.

Experts

OSB onderstreept het belang van controles
OSB (dé branchevereniging van schoonmaak- en glazenwasbedrijven) vindt het belangrijk dat Inspectie SZW controles uitvoert in de schoonmaakbranche. De brancheorganisatie zet zich in om misstanden te voorkomen. Daarin zijn belangrijke stappen gezet. Vanuit OSB ondersteunen we de bedrijven en geven advies. Blijvende aandacht is hiervoor nodig. Het is van belang dat de Inspectie gerichte controles op misstanden blijft uitvoeren in de sector. OSB en Inspectie SZW zijn regelmatig met elkaar in gesprek over de controles, de communicatie daarover en preventieve maatregelen. Het beboete bedrijf is niet bij OSB aangesloten.

Checklist voor inhuren schoonmaakbedrijf
OSB roept opdrachtgevers op om waakzaam te blijven en alleen zaken te doen met schoonmaakbedrijven die beschikken over een volwaardig kwalitatief OSB-Keurmerk. Op osb.nl staat een overzicht van alle bedrijven met het OSB-Keurmerk.

Al eerder ontwikkelde Inspectie SZW in samenwerking met o.a. OSB de Checklist voor inhuren schoonmaakbedrijf. We brengen deze graag nogmaals onder de aandacht.

Gerelateerd