OSB Verzuimdesk voorbeeldcasus #21: Derde persoon bij verzuimgesprekken

Praktijk 29 januari 2020

OSB Verzuimdesk voorbeeldcasus #21: Derde persoon bij verzuimgesprekken

“Een werknemer heeft bij het verzuimgesprek zijn partner meegenomen om voor hem het woord te doen. De werkgever vindt dat niet nodig en weigert de partner van de werknemer deel te laten nemen aan het gesprek. Mag de werkgever dat doen?”

Experts

Een werknemer mag in principe een derde persoon aan laten schuiven bij zijn verzuimgesprekken. Gangbaar is dat dit vooraf wordt aangekondigd. Uiteraard dient dat wel in goed overleg met de werkgever te gaan. Op het moment dat de derde persoon ongepast gedrag vertoont of volledig het woord voert voor de werknemer in kwestie, mag hem de toegang tot de ruimte worden ontzegt. Een verzuimgesprek blijft tenslotte een gesprek tussen de werknemer en werkgever.

Gerelateerd