Controle schoonmaakwerk in horeca

Nieuws 3 maart 2020

Controle schoonmaakwerk in horeca

Vandaag publiceerde Inspectie SZW een nieuwsbericht over vermoedelijke overtredingen bij horecabedrijven in Maastricht. De horecabedrijven hadden een schoonmaakbedrijf ingehuurd én er werd gewerkt met schoonmakers in eigen dienst. De Inspectie doet nog nader onderzoek. De vermoedelijke overtredingen betreffen onder andere de arbeidstijden, onderbetaling, ontbreken van tewerkstellingsvergunningen en uitkeringsfraude.

Experts

Jeroen Veldboer, directeur a.i. brancheorganisatie schoonmaak(OSB) : “We vinden het van groot belang dat er goed en duurzaam wordt gewerkt in onze sector. Vanuit de bedrijven en de sociale partners zetten we daar vol op in. We balen enorm van dit soort berichten. Het werkt een negatief beeld van de gehele schoonmaakbranche in de hand. En de misstanden zijn echt uitzonderingen. OSB heeft een keurmerk en als lid van OSB is dat niet vrijblijvend. De criteria van het OSB-Keurmerk zijn juist op goed werkgeverschap gebaseerd. Al onze leden volgen die criteria en worden jaarlijks gecontroleerd. We willen hier gewoon een eerlijk speelveld hebben.

Het is inderdaad zo dat ondernemers soms verstrikt raken in een woud aan complexe regels. OSB heeft haar dienstverlening zo ingericht, dat schoonmaak ondernemers goede ondersteuning krijgen van hun branchevereniging op het gebied van werkgeverschap en ondernemerschap.

Voor opdrachtgevers is het een belangrijke en duidelijke toets mogelijkheid op goed werkgeverschap. Vraag daarom bij schoonmaakbedrijven door naar het OSB-Keurmerk!”

Gerelateerd