OSB Verzuimdesk voorbeeldcasus #34: Ziek tegen einde contract

Praktijk 15 juni 2020

OSB Verzuimdesk voorbeeldcasus #34: Ziek tegen einde contract

Werknemer is ziek sinds 23 maart, maar het contract eindigt op 30 april. Werknemer is 7 april bij de bedrijfsarts geweest en die geeft aan dat werknemer vanaf 20 april weer kan werken. De echtgenoot van de werknemer heeft gebeld dat ze nog niet kan werken vanaf 20 april. Wat kan de werkgever nu doen?

Experts

Werknemer kan een deskundigen oordeel of second opinion aanvragen bij het UWV als werknemer het niet eens is met het oordeel van de BA. De werkgever zal zich op het standpunt stellen dat het oordeel van de bedrijfsarts leidend is en als werknemer zich daar niet aan houdt, voldoet werknemer niet aan de re-integratieverplichtingen. Ook tijdens het wachten op het deskundigenoordeel of de second opinion wordt werknemer geacht om zich te houden aan de re-integratieverplichtingen. Werkgever kan hier dwingend in worden door schriftelijke waarschuwingen te sturen naar de werknemer als de werknemer zich hier niet aan houdt en uiteindelijk het loon

Gerelateerd