Voorlopig overzicht Sociale Lasten per 1 januari 2021

Achtergrond 18 september 2020

Voorlopig overzicht Sociale Lasten per 1 januari 2021

OSB heeft een voorlopig overzicht gemaakt van de sociale lasten voor werkgevers per 1-1-2021. De sociale lasten worden ieder jaar opnieuw vastgesteld en zijn wettelijk en sectoraal bepaald. De premies WIA, WW en ZVW moeten nog worden vastgesteld.

Sinds de invoering van de WAB op 1 januari 2020 is de WW-premie gedifferentieerd. Dat betekent dat de premie pers soort contract (vast of oproep) wordt bepaald. Het verschil tussen de lage en de hoge premie bedraagt maar liefst 5%. In het overzicht is voorlopig het landelijk gemiddelde cijfer opgenomen, maar feitelijk zal de premie per bedrijf moeten worden bepaald.  

Voor leden van OSB heeft OSB een voorlopig overzicht gemaakt van de sociale lasten.

Expert

Verder lezen? Word lid van OSB voor toegang tot dit artikel

  • Direct toegang tot unieke ledeninformatie
  • Makkelijk aanmelden voor OSB Academie, Cursussen en Ledenbijeenkomsten
Registreren
Is jouw organisatie al lid en heb je al een Mijn OSB account? Log dan in

Gerelateerd