Congres Positief (samen)werken aan Verzuim op 16 november 2020

Nieuws 8 oktober 2020

Congres Positief (samen)werken aan Verzuim op 16 november 2020

Op maandagmiddag 16 november organiseert de RAS het congres ‘Positief (samen)werken aan verzuim’. Dit congres is voor iedereen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche die wil bijdragen aan gezond, vitaal en veilig blijven (samen)werken: werkgevers, HR-medewerkers, casemanagers, leidinggevenden én medewerkers. Het congres vindt online plaats.  

Tijdens het congres wordt ziekteverzuim en aan het werk blijven vanuit een positieve invalshoek belicht. Met alle betrokken partijen, want bij ziekteverzuim telt iedereen, werknemers, collega’s, leidinggevenden en werkgevers. Aanpak en preventie van ziekteverzuim doe je immers samen. Alle deelnemers kunnen hun positieve ervaringen en dilemma’s over het thema delen. Om van elkaar te leren. En om elkaar te inspireren en motiveren om (preventie van) ziekteverzuim samen aan te pakken. 

Expert

Programma 
Het programma duurt van 13:30 tot 16:30 uur en bestaat uit twee delen:

  • Plenaire intro: stand van zaken binnen de branche en gastspreker Heleen Mes over werkgeluk
  • Keuze uit zes online workshops

Plenaire intro
Dagvoorzitter Arjella van Scheppingen vertelt in haar inleiding over wat er in de branche al is gedaan om ziekteverzuim te verbeteren. Zij is voorzitter van de commissie ziekteverzuim en gaat in op de leerpunten die de commissie heeft opgedaan. Met Renate Bos (FNV), Marco Gramser (CSU) en Isolde Huijbregts (Toekomst schoonmaakbedrijven) gaat zij in gesprek over de belangrijkste aandachtspunten en mogelijkheden om positief samen te werken aan ziekteverzuim.  
De inleiding wordt afgesloten met gastspreker Heleen Mes van het HappinessBureau. Zij biedt een hele nieuwe invalshoek, namelijk hoe we met elkaar werkgeluk  kunnen stimuleren.

Workshops
Vanaf 15.00 uur gaan de digitale workshops van start. Iedere deelnemer kan aan één workshop van een uur of twee workshops van een half uur deelnemen. De zes workshops zijn:

  1. Verzuim, een kwestie van goed samenspel
  2. Van reactief naar preventief verzuimbeleid
  3. Omgaan met Grijs Verzuim 
  4. Een verzuimdossier; administratieve last of zinvol sturingsinstrument?
  5. Hoe krijg je een levensloopbestendige loopbaan op de (persoonlijke) agenda?
  6. Positieve Gezondheid 

Kijk op www.ras.nl/congres voor een uitgebreide beschrijving van de workshops.
Na afloop worden de belangrijkste inzichten per workshop met alle deelnemers gedeeld.

Aanmelden
Aanmelden voor het congres kan via www.ras.nl/congres. Maak een keuze uit de te volgen digitale workshop(s). Deelname is gratis. Na inschrijving wordt op actieve deelname gerekend!

Meer informatie
Neem voor vragen of meer informatie contact op met Marianne Neuteboom of Eefje Brul van de RAS via info@ras.nl. Bekijk alvast een paar tips van de commissie ziekteverzuim in dit filmpje.

Gerelateerd