‘Geef schoonmakers in cruciale sectoren voorrang bij testen’

Persbericht 20 oktober 2020

‘Geef schoonmakers in cruciale sectoren voorrang bij testen’

OSB doet dringende oproep aan minister De Jonge

OSB, de brancheorganisatie van de schoonmaaksector, doet een dringende oproep aan zorg-minister De Jonge om schoonmakers, die vitale ondersteuning leveren aan cruciale sectoren, zoals de zorgsector, voorrang te geven bij het testen op corona. Deze oproep doet OSB in een vandaag verstuurde brief aan de minister.

Experts

‘Schoonmakers moeten gebruik kunnen maken van de voorrangsregel bij de GGD voor de PCR-test’, zegt Piet Adema, voorzitter van OSB: ‘Op dit moment moeten schoonmakers die zich willen laten testen vier tot vijf dagen wachten, voordat ze het resultaat weten. Aangezien schoonmakers niet thuis kunnen werken, betekent het dat zij gedurende deze tijd helemaal niet kunnen werken. Werkgevers krijgen de bezetting hierdoor steeds moeilijker rond. Een toenemend tekort aan schoonmakers doet de druk op de toch al zwaarbelaste zorgsector alleen maar toenemen. Het fors verkorten van de wachttijd voor schoonmakers is daarom van groot belang.’

De brief van OSB aan minister De Jonge is hier te lezen.

Gerelateerd