OSB Corona Nieuwsbrief - 1 april

Kabinet verlengt coronamaatregelen 
Gisterenavond heeft het kabinet bekend gemaakt de coronamaatregelen te verlengen tot en met 28 april a.s. ‘Nederland is er nog lang niet. Wel is de goede weg ingeslagen’, is te lezen op de website van het RIVM. De maatregelen houden in dat de gezondheidsadviezen (o.a. regelmatig handen wassen, geen handen schudden, 1,5 meter afstand houden) en de beperking van het openbare leven (o.a. zoveel mogelijk thuisblijven, alleen naar buiten als dat nodig is om bijvoorbeeld te werken) van kracht blijven. Aanvullende crisismaatregelen moeten de samenleving zo goed mogelijk door deze periode loodsen. Het noodpakket voor banen en economie is hier een voorbeeld van. Meer informatie over de verlenging van de maatregelen vind je op de website van het RIVM.

Open conferenties vol, nieuwe data volgen 
OSB gaat extra ‘open conferenties’ plannen. Deze zijn bedoeld om ondernemers bij te praten over de ontwikkelingen en maatregelen rond corona in de branche. Ook de NOW-regeling van de overheid komt aan bod. Maar ook zorgen en tips kunnen worden gedeeld. 

D
e geplande sessies op donderdag 2 april en vrijdag 3 april zijn helemaal vol. Volgende week volgen nieuwe sessies. Via de nieuwsbrief en de website houden we je op de hoogte.  

Mobiliteitscentrum Schoonmaak waarschijnlijk deze week van start  
OSB start in samenwerking met RAS een mobiliteitscentrum om ondernemers in de schoonmaakbranche hulp te bieden tijdens deze coronacrisis. Het streven is om deze week van start te gaan. Piet Adema, voorzitter OSB zegt hierover: ‘Ons Mobiliteitscentrum Schoonmaak biedt schoonmaakondernemers de kans om personeel aan elkaar beschikbaar te stellen. In deze tijden van coronacrisis heeft de ene ondernemer tijdelijke behoefte aan meer ervaren collega’s, terwijl de ander minder werk heeft voor zijn medewerkers. Met ons Mobiliteitscentrum Schoonmaak matchen we deze vraag-en-aanbod op regionaal niveau.’

Steeds meer gemeenten bieden steunmaatregelen 
Niet alleen de landelijke overheid, ook veel gemeenten nemen maatregelen om ondernemers door de coronacrisis te helpen. Zo worden op verschillende plaatsen gemeentelijke belastingen tijdelijk opgeschort. Weten wat jouw gemeente doet? Check daarvoor de gemeentelijke website.  

OSB is er voor jou 
OSB is er voor een door ondernemers. In deze periode zijn we er met het landelijk coördinatiepunt schoonmaak voor de hele branche, maken we dagelijks nieuwsbrieven en overleggen met heel veel organisaties zoals de overheid, het RIVM en de vakbonden. Ook als belangenbehartiger staat we dus  voor je klaar. We zijn je adviserende rechterhand, die kosten en tijd bespaart en ondersteunt waar nodig. Bij OSB maak je onderdeel uit van een uitgebreid en vakinhoudelijk netwerk met collega-bedrijven. Wil je aangehaakt blijven? Maak vrijblijvend kennis met OSB.  

Gezien in de pers

Gezien op social media

EW Facility Services @EWfacility 
Collega Kim deelde vorige week haar #frontbericht, vandaag is Sarinah aan de beurt. Normaal gesproken Housekeeping Manager in de Hotelbranche, maar nu aan de slag bij een distributiecentrum. Hoe kijkt zij tegen de huidige situatie aan? Check haar vlog. 

ISS FacilityServices @ISS_Netherlands 
Dit zijn onze helden van Clean Care Support (CCS) in het Gelderse Vallei ziekenhuis. Zij vormen de crisisdienst die 7 dagen in de week 24 uur per dag paraat staan voor alle desinfecties in het ziekenhuis. #Huldeaandehelden #schoonmakersbedanktd6ve4i4kho 

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid