OSB Corona Nieuwsbrief - 11 mei

OSB Webinar: De impact van de coronacrisis: ondernemerschap nu en straks (10.30-11.30 uur)

Op donderdag 14 mei aanstaande organiseert OSB haar eerste webinar. Hierin blikken we, samen met ondernemers en bestuurders, live terug op de coronacrisis tot nu toe. Wat hebben grote en kleine ondernemers in de schoonmaaksector voor de kiezen gekregen? Hoe zijn ze hiermee omgegaan? En wat was de rol die OSB als brancheorganisatie in de crisis nam? Hieruit trekken we lessen om de anderhalve meter samenleving samen tot een succes te maken, voor de branche én de samenleving.

Lees meer

Regeling kleine kredieten
Naast de Borgstelling MKB-kredieten Corona (BMKB-C) heeft de Rijksoverheid een nieuwe regeling aangekondigd: de Klein Krediet Corona (KCC-regeling). Deze aanvullende maatregel is gericht op de vele kleine ondernemers. Kleine ondernemers hebben vaak moeilijk toegang tot financiële steun. De lening staat open voor ondernemers met een omzet vanaf € 50.000 die voor de coronacrisis voldoende winstgevend waren en die zijn ingeschreven in de KvK voor 1 januari 2019. 

Onder de KKC-regeling kunnen ondernemers een lening aanvragen van minimaal € 10.000 tot maximaal € 50.000. De regeling gaat medio mei in.Lees meer

Vraag van de dag: welke bedrijven mogen hun deuren vandaag weer openen en waarom? 
Weer aan de slag mogen de (para)medische contactberoepen zoals diëtisten, ergotherapeuten, tandprothetici en keuringsartsen; de contactberoepen in de persoonlijke verzorging zoals kappers, schoonheidsspecialisten, pedicures; de contactberoepen in de categorie alternatieve geneeswijzes: masseurs, acupuncturisten, chiropractors, homeopaten; en de overige contactberoepen zoals rijinstructeurs en tattooshops. De verruimingen per 11 mei zijn volgens het kabinet mogelijk omdat de klanten van deze sectoren vooral uit de buurt komen. Er komt dus geen druk op het openbaar vervoer. Ook kunnen bij kappers, opticiens, pedicures en dergelijke gemakkelijk de gezondheidsadviezen worden opgevolgd, zoals handen wassen. Tot slot is bij deze verruimingen de kans op groepsvorming in de publieke ruimte klein. 

Op 14 mei open conferentie over Mobiliteitscentrum 
Het Mobiliteitscentrum biedt ondernemers de kans om personeel aan elkaar beschikbaar te stellen. Zowel met bedrijven binnen als buiten de branche. Wil je meer weten over de mogelijkheden, hoe het precies werkt en wat de kosten zijn? Neem dan deel aan één van de open conferenties corona. Je wordt in 30 minuten bijgepraat. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Aan een conferenties kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Aanmelden via osb.nl.   

Deze conferenties worden via MS Teams gehouden. Na aanmelding ontvang je een mail met meer informatie. De open conferentie vindt plaats op donderdag 14 mei van 15.15-15.45 uur. 

Gezien in de pers

Gezien op social media

Misset Horeca @MissetHoreca 
Post-corona housekeeping: dit wordt het ‘nieuwe normaal’ in hotelschoonmaak http://dlvr.it/RW9Cyj 

Ministerie van VWS @MinVWS 
Vandaag zetten we de eerste stap in het versoepelen van de maatregelen. Dit kan alleen als we het coronavirus onder controle blijven houden. Actuele informatie.  #AlleenSamen 

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid