OSB Corona Nieuwsbrief - 16 apr

Persconferentie premier Rutte 
In de persconferentie gisteravond kon en wilde Premier Rutte nog niet vooruitlopen op volgende week, als het kabinet een besluit neemt over het al dan niet versoepelen van de corona maatregelen. Het is onzeker wat er gaat gebeuren, maar zeker is dat het voorlopig nog geen business as usual zal zijn. Het kabinet hanteert bij de volgende stap drie criteria: de druk op de zorg, de bescherming van ouderen en kwetsbaren en zicht op en inzicht in de verspreiding van het virus. De 1,5 meter economie biedt mogelijkheden maar moet goed worden doordacht, aldus de premier. 

1.5 meter economie 
Vandaag heeft het kabinet haar wekelijkse 
crisisoverleg. Op de agenda staan onder andere de 1.5 meter en de voortgang van de ontwikkeling de protocollen. Ook OSB bereidt dit vraagstuk voor en is hiervoor in overleg met meerdere branches  en VNO-NCW. Het belang van schoonmaak is bij iedereen wel duidelijk, zonder schoonmaak kan Nederland zelfs niet opstarten. Maar hoe ga je dat doen in de 1.5 meter economie? Maatwerk zal nodig zijn.  

Vandaag debatten in Tweede kamer 
In de Tweede Kamer worden vandaag verschillende debatten gevoerd over onderwerpen die ook voor onze branche van belang zijn. Zo heeft een deel van de leden last van forse negatieve consequenties door de manier waarop de overheid bepaalde regelingen nu heeft ingericht.  

De NOW-regeling is er één van. Er is verzocht om deze uit te breiden. Het gaat om de mogelijkheid om op werkmaatschappijniveau c.q. autonoom aan het economische verkeer deelnemende onderdelen van een concern aanspraak te kunnen maken op de regeling.  

Ook de referteperiode met betrekking tot de omzet wordt vandaag bespreken. Gevraagd is om te onderzoeken of de NOW-regeling kan worden aangevuld met een periode die representatief is.  

OSB volgt de debatten op de voet en informeert jullie later over de resultaten. 

Gezien in de pers

Gezien op social media

Nationale Zorggids @Zorggids 
Ook #schoonmakers in de zorg moeten #veilig kunnen werken in coronatijd - Nationale Zorggids t.co/pRgBQXUWN2 @OSBNieuws #cruciaalberoep #beschermingsmiddelen 

Opinieblad Forum @OpiniebladForum
'Wij maakten al schoon op intensive care-afdelingen en clean rooms. Schoonmakers beseffen dat ze nu belangrijker zijn dan ooit.' Dat zegt Evie van der Jagt van @HagoZorg over 'haar' mensen in het Erasmus MC. Lees hier haar verhaal. #SchoonmakersBedankt 

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid