OSB Corona Nieuwsbrief - 6 mei

OSB webinar op 14 mei 2020 voor alle schoonmaakondernemers 
Op donderdag 14 mei aanstaande organiseert OSB een webinar voor schoonmaakondernemers, leden én niet-leden van OSB. De bijeenkomst vindt online plaats van 10.30-11.30 uur. In elk geval willen we met jullie praten over de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor ondernemer- en werkgeverschap. Meer informatie over het programma volgt morgen. We nodigen eenieder graag uit om aan te sluiten. Aanmelden 

Mobiliteitscentrum Schoonmaakbranche is aan het matchen

Bemiddeling door het Mobiliteitscentrum Schoonmaakbranche heeft onder meer geleid tot de officiële samenwerking tussen personeel van BFlexCleaning uit Almere en het team van het Amersfoortse Alpha Omega Facilitaire Dienstverlening. BFlexcleaning zal tot de zomervakantie versterking bieden. Laatstgenoemde dreigde handen tekort te komen bij extra dagelijkse schoonmaakrondes op drie Amsterdamse basisscholen. Hiervoor riep het bedrijf de hulp in van het Mobiliteitscentrum.

Lees meer

NOW-regeling is definitief aangepast voor concerns

Zoals eerder aangekondigd wordt het voor concerns met minder dan 20% omzetverlies mogelijk gemaakt een beroep te doen op de NOW-subsidie. Dat betekent dat individuele werkmaatschappijen subsidie voor hun loonkosten kunnen aanvragen op basis van de omzetdaling van die werkmaatschappij. De overheid heeft hiertoe besloten op aandringen van diverse brancheverenigingen, waaronder OSB. Aan de aanvraag door een werkmaatschappij zijn extra voorwaarden verbonden.

Lees meer

AWVN houdt webinars over voorbereiden op een reorganisatie

Is een reorganisatie voor jouw organisatie noodzakelijk of is het één van de scenario’s die je overweegt? De AWVN organiseert in mei webinars over reorganiseren. In het eerste webinar komt de vraag aan de orde wat je met wie bespreekt en op welk moment, zoals de OR en vakbonden.

Lees meer

Vraag van de dag: Worden de financiële regelingen in het noodpakket verlengd? 
De regelingen uit het noodpakket gelden voor 3 maanden. Over eventuele verlenging hiervan is nog geen besluit genomen. Als hiervan sprake is wordt dat voor 31 mei (laatste aanvraagdag voor de NOW-regeling) bekend gemaakt. Langer uitstel van belastingbetaling is wel altijd mogelijk, hiervoor zijn ook de voorwaarden versoepeld. 

Mobiliteitscentrum Schoonmaak centraal tijdens open conferenties  
Het Mobiliteitscentrum biedt ondernemers de kans om personeel aan elkaar beschikbaar te stellen. Zowel met bedrijven binnen als buiten de branche. Wil je meer weten over de mogelijkheden, hoe het precies werkt en wat de kosten zijn? Neem dan deel aan één van de open conferenties corona. Je wordt in 30 minuten bijgepraat. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Aan een conferenties kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Aanmelden via osb.nl. 

Deze conferenties worden via MS Teams gehouden. Na aanmelding ontvang je een mail met meer informatie. De open conferenties over het Mobiliteitscentrum vinden plaats op 

  • Donderdag 7 mei van 10.15-10.45 uur 
  • Donderdag 14 mei van 15.15-15.45 uur 

Gezien in de pers

Gezien op social media

RIVM @rivm 
Hoe weet je of je #hooikoorts hebt of COVID-19 (#coronavirus). Kijk naar de overeenkomsten en de verschillen in het filmpje

VNO-NCW @VNONCW 
Nieuwe wet- en regelgeving voor #ondernemers, het is een belangrijk topic in deze ongewone situatie. Daarom horen we via het #MKB #Ondernemerspanel graag voor welke uitdagingen jij als ondernemer momenteel staat. Meer informatie en de korte #enquête op http://mkbondernemerspanel.nl. 

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid