OSB Corona Nieuwsbrief - 20 apr

Mobiliteitscentrum Schoonmaak zoekt werk voor 1.400 schoonmakers  
Sinds een week bemiddelt het Mobiliteitscentrum Schoonmaak bij de uitruil van personeel tussen bedrijven met een personeelstekort en schoonmaakbedrijven met mensen op de bank. Tot nu hebben 37 schoonmaakbedrijven personeel aangeboden, samen goed voor 1.400 ervaren krachten.  

Tot nog toe hebben zich twaalf bedrijven gemeld met een vraag naar tijdelijke krachten. De meeste ervan zijn inmiddels in gesprek gebracht met een bedrijf met mensen op de bank. Bij één van de matches heeft dat inmiddels geresulteerd in een uitruil.  

De uitruil van personeel is nadrukkelijk bedoeld om elkaar uit de brand te helpen. De bemiddeling is gratis voor ondernemers. Ze wordt gefinancierd vanuit de RAS. De collegiale uitruil gebeurt volgens een vast tarief dat gebaseerd is op de kostprijs. Het personeel blijft gewoon in dienst bij de eigen werkgever tegen het vaste salaris.  

Lees het hele artikel hierover op onze websiteAanmelden bij het Mobiliteitscentrum Schoonmaak kan via 073-648 3850 of het aanmeldingsformulierStuurt u het aanmeldingsformulier op? Dan wordt er binnen 24 uur contact met je opgenomen. 

Vraag van de dag 1: Wat betekent een tijdelijke overplaatsing voor een contractswisseling? 
Als een werknemer tijdelijk wordt overgeplaatst, komt de werknemer nog steeds in aanmerking voor een aanbieding bij een contractswisseling op zijn vaste werkobject (artikel 38 CAO). De situatie zoals die gold op 1 maart 2020 blijft bepalend en wordt als het ware bevroren. Van de tijdelijke overplaatsing hoeft daarom ook geen objectmelding worden gemaakt op de loonstrook. Cao-partijen hebben dat zo afgesproken in verband met de bijzondere omstandigheden tijdens de coronacrisis.’   

Vraag van de dag 2: In april en mei zitten een aantal feestdagen. Welke dagen zijn dat en hoe ga je daar nu mee om volgens de CAO?
De volgende feestdagen zijn voor april en mei 2020 in de CAO opgenomen: 

  • 1e en 2e Paasdag (zondag 12 en maandag 13 april) 
  • Koningsdag (maandag 27 april) 
  • Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei) 
  • Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) 
  • 1e en 2e Pinksterdag (zondag 31 mei en maandag 1 juni) 

De situaties zoals genoemd in artikel 19 CAO zijn van toepassing: 

  • Er wordt gewerkt op een feestdag. Er geldt een toeslag van 150% op het basisuurloon. 
  • Het object is op een feestdag gesloten en de werknemer werkt normaal gesproken op deze dag op dit betreffende object. De werknemer ontvangt dan zijn normale loon; 
  • De werknemer is ingeroosterd op een feestdag maar wil een vrije dag. De werknemer kan de werkgever verzoeken om vrij te zijn. De werknemer komt dan in aanmerking voor doorbetaling van zijn loon, maar niet voor de feestdagentoeslag. Er hoeven geen vakantie uren te worden ingehouden. 

Open conferentie corona over Mobiliteitscentrum Schoonmaak op donderdag 23 april 
Komende donderdag 23 april verzorgt OSB van 10.15-10.45 uur een online conferentie over het Mobiliteitscentrum. Dit mobiliteitscentrum biedt schoonmaakondernemers de kans om personeel aan elkaar beschikbaar te stellen. Hoe werkt het mobiliteitscentrum? Waar moet je rekening mee houden? Hoe wordt er gematcht? Wat kost het? Deze en andere vragen passeren de revue.  

In een conferentie word je in 30 minuten bijgepraat. Ook is er volop gelegenheid om vragen, tips en ervaringen uit te wisselen. Aan een conferentie kunnen maximaal 12 mensen deelnemen.  

Meld je nu aan voor de conferentie over het Mobiliteitscentrum op donderdag 23 april van 10.15-10.45 uur. De conferentie wordt via MS Teams gehouden. Na aanmelding ontvang je een mail met informatie hieroverKlik hier om aan te melden 

Gezien in de pers

Gezien op social media

Hommerson Schoonmaak @Hommerson_smb

Wij zijn super trots op onze medewerkers, vooral in deze moeilijke tijden in strijd tegen het coronavirus. Dat verdient extra aandacht en daarom hebben wij vandaag iets liefs gestuurd per post! #samensterk #schoonmakersbedankt #hommerzonnetjes #lotsoflove #betrouwbaaschoon

Pensioen Schoonmaak

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Schoonmakers Bedankt! Jullie zijn nu belangrijker dan ooit. De OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) deelde dit mooie filmpje om alle schoonmakers te bedanken. Wij horen graag hoe het met jullie gaat. Houden jullie het nog vol in deze tijd? #SchoonmakersBedankt

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid