OSB Corona Nieuwsbrief - 3 april

OSB roept ook onderwijssector op om schoonmaakcontracten na te komen

Vorige week riep OSB de overheidsinstanties op om de contractverplichtingen met schoonmaak- en glazenwassersbedrijven na te komen. Eenzelfde oproep stuurde OSB deze week aan de onderwijssector.

Lees meer

In 10 stappen door de aanvraagprocedure NOW 
De deze week gepubliceerde uitwerking van de NOW-regeling is best complex. De verwachting is dat veel ondernemers gebruik maken van deze maatregelen om het bedrijf door de coronacrisis te loodsen. Om je door de aanvraagprocedure voor de NOW te helpen, helpt OSB je in 10 overzichtelijke stappen door de aanvraagprocedure heen. Vanaf maandag 6 april kunnen de aanvragen bij het UWV worden ingediend. 

Coördinatiepunt corona uitgebreid met bedrijfskundige/financiële experts 
De speciale helpdesklijn die OSB begin maart lanceerdeheeft de afgelopen weken veel vragen beantwoord over de coronacrisis en de brancheNu de crisis voortduurt, stellen ondernemers steeds vaker complexe financiële en bedrijfskundige vragen. Om ondernemers ook op deze onderwerpen te ondersteunen, wordt de helpdesk uitgebreid met twee experts op dit gebied. Zij zijn vanaf maandag 6 april beschikbaar.  

Bereikbaarheid 
Het Landelijk Coördinatiepunt is bereikbaar via telefoonnummer 0800 22 6 54 56 kan elke werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur gebeld worden met vragen. Ook kunnen tussen 9.00 en 20.00 uur vragen per WhatsApp gesteld worden op nummer 06 82 72 21 06. 

Geslaagde 1e open conferenties corona 
De eerste open conferenties corona van OSB zitten erop. Ruim 40 ondernemers woonden de drie conferenties bij. Rob Rommelse, directeur OSB: “Nu we de achterban niet fysiek kunnen ontmoeten, zoeken wij naar andere mogelijkheden om onze achterban te bereiken. Voor de bestaande platforms, organiseren we al vanaf het begin van de crisis online en telefonische overleggen. Maar daarmee bereiken we niet iedereen, daarom wilden we deze conferenties organiseren. Juist nu!” De conferenties werden afgewisseld tussen telefonisch overleg en via beeldbellen (teams). “We willen informatie geven, maar juist ook de gelegenheid bieden voor uitwisselen van vragen, tips en ervaringen tussen de ondernemers. Het is even wennen aan de techniek en afstand, maar mooi om te zien dat dat toch op gang komt!”  

Data open conferenties 
Ben je ondernemer en wil je in 30 minuten bijgepraat worden over de ontwikkelingen en de maatregelen rond corona in de branche? Ook volop ruimte om je vragen te stellen en zorgen en tips te delen. Volgende week organiseren we weer vier open conferenties corona. Aanmelden via de website van OSB. 

  • Dinsdag 7 april van 14.00 - 14.30 uur (conference call) 
  • Dinsdag 7 april van 15.00 - 15.30 uur (ms teams)  
  • Donderdag 9 april van 13.00 - 13.30 uur (conference call) 
  • Donderdag 9 april van 14.00 - 14.30 uur (ms teams) 

OSB-Keurmerk en SNA-inspecties 
Bedrijven die binnenkort een OSB/SNA-Keurmerkinspectie hebben, melden bij OSB dat zij vanwege de coronacrisis momenteel geen inspecteur kunnen ontvangen. De SNA-reglementen bieden hier twee oplossingen voor: een inspectie op afstand laten uitvoeren en/of uitstel van drie weken aanvragen. OSB adviseert deze mogelijkheden met de inspectie-instelling te bespreken. De inspectie-instellingen hebben aangegeven hier coulant mee om te gaan.  

Kom je er niet uit met je inspectie-instelling? Stuur dan een e-mail hierover naar de ledenadministratie van OSB. Wij proberen vervolgens te bemiddelen.  
 

Deblokkering G-rekening 
Bedrijven die personeel uitzenden, uitlenen of detacheren en g-rekeningen gebruiken, kunnen bij de Belastingdienst verzoeken om het tegoed op deze rekeningen te deblokkeren. In normale situaties kan daarmee alleen het overschot op de g-rekening worden vrijgegeven. Om ondernemingen die geraakt zijn door de coronacrisis tegemoet te komen, kunnen tijdelijk ook bedragen worden vrijgegeven die zijn gereserveerd voor de loonheffing of btw. Als deze ondernemers uitstel van betaling hebben aangevraagd, krijgen deze ondernemers zo dezelfde voordelen als ondernemers zonder g-rekening. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.  

SchoonmakersBedankt op tv 
Zoals eerder deze week al aangekondigd, is het zover; onze tv-commercial wordt vanaf vandaag uitgezonden op NPO1. 

De commercial is onderdeel van onze campagne #SchoonmakersBedankt. Via deze campagne willen wij alle hardwerkende mensen uit onze branche bedanken dat zij in deze moeilijk tijd Nederland schoonhouden en zorgen voor een veilige werkomgeving. 

Wil jij ook jouw waardering uitspreken? Gebruik dan #SchoonmakersBedankt in jouw posts op social  media en/of maak gebruik van ons actiemateriaal

Gezien in de pers

Gezien op social media

Effektief Facility Services@effektiefgroep 
We zijn pas geleden gestart met de campagne 'we geven onze medewerkers een gezicht'. Deze week stellen we je voor aan Leo (Districtsmanager) en Sherano (Projectmanager). Jullie zijn Effektief! Lees hier het hele verhaal #SchoonmakersBedankt #Effektief

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid