OSB Nieuwsbrief - 1 oktober

Zorgbonus: ook voor schoonmakers! 
Ook de schoonmakers van schoonmaakbedrijven die de afgelopen coronaperiode in zorginstellingen aan het werk waren, komen in aanmerking voor de zorgbonus. Dat heeft het ministerie van VWS deze week aan OSB bevestigd. Het is mooi dat het ministerie gehoor geeft aan de oproep van OSB. Ook betekent dit nogmaals erkenning van het werk van de schoonmaakmedewerkers in de frontlinie. Zij zorgden voor een schone en veilige werkomgeving voor de zorgmedewerkers. Het is volkomen terecht dat deze schoonmakers ook in aanmerking komen voor de door het kabinet beloofde zorgbonus van € 1.000,- netto’, reageert OSB voorzitter Piet Adema. 

Schoonmaakbedrijven: meld de schoonmakers aan bij de zorginstelling  

In de handleiding die het ministerie heeft opgesteld over het aanvragen van de bonus staat, dat alleen zorgaanbieders de bonussen kunnen aanvragen. OSB adviseert de schoonmaakbedrijven daarom om de schoonmakers die in aanmerking komen aan te melden bij de zorginstelling. De leden van OSB hebben afgelopen dinsdag een e-mail ontvangen over hoe zij deze aanvraag kunnen doen. 

Voorwaarden en wijzigingen NOW 3 zijn bekend 
In augustus kondigde het kabinet het steun- en herstelpakket aan dat vanaf 1 oktober geldt. Een van de maatregelen is de verlening van NOW met negen maanden. De minister van Sociale Zaken heeft in een brief de wijzigingen en de randvoorwaarden over regeling naar de Tweede Kamer gestuurd.  

De belangrijkste voorwaarden: 

  • De duur van NOW 3 is negen maanden, opgedeeld in drie keer die maanden die ondernemers afzonderlijk kunnen aanvragen. Per tijdvak gaat het vergoedingspercentage geleidelijk naar beneden.  
  • De NOW 3 biedt per periode ruimte voor een dalende loonsom zonder dat dit leidt tot een korting op de subsidie.  
  • De eerdere voorwaarden rond bedrijfseconomisch ontslag vervallen.  
  • Werkgevers krijgen een inspanningsplicht om medewerkers die hun baan verliezen naar nieuw werk begeleiden. Het kabinet ondersteunt dit met een sociaal pakket. De verwachting is dat het UWV op 16 november hiervoor een aanvraagloket opent.  
  • De komende maand start de eindafrekening van NOW 1. Dit loket opent op 7 oktober. Voor sommige ondernemers zal gelden dat ze nog recht hebben op een aanvulling boven op het uitgekeerde voorschot van tachtig procent van de subsidie. Anderen hebben het wellicht beter gedaan in maart-mei dan verwacht en zullen subsidie (deels) gaan terugbetalen. Het streven is dat UWV werkgevers eind november informeert over de definitieve vaststelling.

Meld nu aan voor de regiobijeenkomst Zuid (ONLINE) 
Op donderdag 8 oktober 2020 vindt de regiobijeenkomst Zuid plaats. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen wordt de bijeenkomst online (via MS Teams) gehouden. Om deel te nemen, is het nodig om aan te melden. Kort voor aanvang van de bijeenkomst ontvang je dan een link die toegang geeft. De bijeenkomst start om 15.00 uur en wordt om 16.00 uur afgesloten. Ook leden uit de andere regio’s zijn van harte welkom om deel te nemen.  

Sprekers: 

  • Rob Rommelse, directeur OSB over de strategie van OSB en de plannen voor 2020 én 2021 
  • Piet Adema, voorzitter OSB geeft een opmaakt voor de cao-onderhandelingen die in de eerste helft van 2021 gaan plaatsvinden. 
  • Judith Pijs, HR-manager Hutten over corona en de gevolgen daarvan voor hun organisatie. Hutten is een grote cateraar met het hoofdkantoor in het zuiden van het land. Welke keuzes hebben zij gemaakt en waarom? Welke stappen heeft Hutten gezet en hoe gaat zij om met het businessmodel? Wat kan de schoonmaak van deze casus leren?  

Ja, ik meld me aan! 

Podcast over uitdagingen en kansen na 6 maanden COVID-19 m.m.v. Piet Adema 
In een nieuwe podcast van FMN (Facility Management Nederland) gaan de voorzitters van VENECA, de Nederlandse Veiligheidsbranche én OSB met elkaar in gesprek. Ze praten over de situatie op de markt en de uitdagingen en kansen die er zijn voor aanbieders en opdrachtgevers 

De wereld is aan het veranderen. We gaan meer thuis werken, vliegen en evenementen organiseren zal op een heel laag pitje blijven en daarnaast zijn er opdrachtgevers die zich niet aan enige code houden. Mede door een goede dialoog tussen de markt en opdrachtgevers zullen nieuwe dienstenpakketten – wellicht integraler/meer flexibel/toegespitst op waarde – moeten worden bedacht om bedrijven en de juiste ondersteuning naar medewerkers van organisaties in stand te houden. Niet volgend jaar of over een paar maanden, maar nu! Luister naar de podcast (nr. 15) 

Gezien in de pers

Gezien op social media

Rick van der Gaag

JongOSB bestaat nu iets meer dan een jaar en wat hadden we graag al meer (fysieke) bijeenkomsten georganiseerd dit jaar! Vanavond was de 1e ‘fysieke’ bijeenkomst van 2020 (coronaproof uiteraard!). En het was een geslaagde bijeenkomst als je het mij vraagt. Super om te zien dat we steeds meer nieuwe jonge ondernemers mogen ontvangen!

Lees meer
Leonore Nieuwmeijer @LeonoreN

Zojuist de reactie van ⁦@OSBNieuws⁩ ingediend op de internetconsultatie #inburgering. Actief betrekken van werkgevers bij kennismaking met de arbeidsmarkt, uniformiteit bij gemeenten, erkenning v/d grote afstand tot de arbeidsmarkt van z-route👇🏽 t.co/NDLBW1SLfn

Liza Jansen, redacteur bij LinkedIn 
Werknemers die blij zijn met hun werksituatie, zijn dat vaak omdat ze een bepaalde mate van autonomie, verbinding en welzijn ervaren, blijkt uit het boek Handboek Werkgeluk. Maar ook de rol van een leidinggevende in het faciliteren van geluk op de werkvloer moet niet onderschat worden, schrijft HR-adviseur Diana van Asten - Kooij. Lees meer 

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid